Stiinta & Tehnologie

Mercedes GLK: detalii si imagini oficiale

In aceasta saptaman, cu ocazia Salonului auto de la Beijing, Mercedes GLK va fi dezvelit in premiera pentru publicul larg. Masina a beneficiat insa de o promovare prealabila foarte bine pusa la puct: a aparut in filmul Sex and the city, the movie la momentul in care era inca in starea de prototip.

Galerie foto cu noul Mercedes-Benz GLK

Noul SUV compact al celor de la Mercedes este un concurent serios pentru modele precum Audi Q5, Infiniti EX 35, Nissan Murano, Bmw X3 si urmeaza sa mareasca, inca din 2008, numarul de automobile cu garda la sol ridicata si tractiune integrala.

Noul GLK va fi disponibil atat cu tractiune pe puntea spate cat si cu sistemul de tractiune integrala permanenta 4Matic. Varful de gama al motorizarilor va fi un propulsor V6 de 3.5 litri si 268 CP. Cu o greutate de aproximativ doua tone modelul va fi propulsat pana la 100 km/h in 6.5 secunde si are un consum mediu de 10.2 litri/100 km. Pentru piata europeana vor fi disponibile si doua motorizari diesel pe modelele 220 CDI si 320 CDI. Toate motorizarile vor fi legate la o cutie de transmisie automata cu 7 rapoarte cu tehnologie 7G-Tronic TouchShift.

Mercedes este creata intr-o maniera foarte eleganta, constructorul german fiind constient de faptul ca este mai mult o masina de oras decat una folosita special pentru off-road . Noul GLK va fi produs la uzinele Mercedes-Benz din orasul Bremen si va dispune de insertii de lemn Sienna Pine si insertii cromate, acoperis panoramic din sticla, radio satelite Sirius sau blocuri optice bi-xenon. De asemenea varianta standard va dispune de jante de 19 inch din aliaj usor, climatizare bi-zona, volan si scaune reglabile, display color de 5 inch si conexiune Bluetooth.

Dupa lansare se asteapta si o versiune GLK63 AMG propulsata de un puternic motor V8 .

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea