Stiinta & Tehnologie

#mercedes #c-klasse #coupe

Mercedes C Klasse, un milion de exemplare vandute

Mercedes-Benz  C Klasse a atins o importanta piatra de hotar, constructorul auto reusind sa punteze un milion de unitati vandute.

Succesul actualei generatii W204 lansate pe piata in 2007 se imparte in 840.000 de exemplare vandute in versiunea sedan si 160.000 de unitati break.

La acest rezultat a contribuit in primul rand piata americana, care se face vinovata de absorbita a 25% din productia totala. Lista cu tarile care apreciaza mercedes c klasse continua cu Germania si China.

Constructorul auto mentioneaza ca aceasta realizare se datoreaza, printre altele, zestrei ecologice. Cel mai bun exemplu il reprezinta lansarea versiunii C220 CDI BlueEFFICIENCY, cu sistem Start &Stop si cutie de viteze manuala cu sase rapoarte care a creat premizele atingerii recordului de gama: un consum mediu de doar 4,4 l / 100 km si 117 g / km CO2.

In primavara anului 2011 Mercedes C Klasse va primi un restyling, moment in care va fi lansata si versiunea Bluexellence (mai eficienta decat actuala BlueEFFICIENCY). Va urma inedita varianta C Klasse Coupe, abia in 2014 fiind programata noua generatie C Klasse.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea