Stiinta & Tehnologie

#service #recall #mazda5 #mazda3

Mazda3 si Mazda5, rechemate in service

Mazda Europa recheama in service pentru verificari modelele Mazda3 si Mazda5 , produse intre 2 aprilie 2007 si 30 noiembrie 2008, echipate cu sistemul de directie cu asistenta hidraulica.

Masinile afectate sunt echipate cu sistem de directie asistat hidraulic, cu o pompa de ulei motorizata electric. Particule reziduale din interiorul pompei hidraulice ar putea provoca pierderea asistentei directiei din cauza defectarii pompei de ulei.

In aceasta situatie, se va aprinde indicatorul specific defectiunii directiei iar soferul va putea percepe o rezistenta crescuta la miscarea volanului. Sistemul de siguranta al sistemului de directie va asigura componentele mecanice complet functionale, astfel ca masina poate fi folosita in deplina siguranta, doar ca va pierde asistarea hidraulica.

Doar anumite modele, produse intre 2 aprilie 2007 si 30 noiembrie 2008, ar putea fi fi supuse recall-ului: prima generatie Mazda3, cu motorul 1.6 MZ-CD diesel sau 2.0 MZR pe benzina si Mazda5 cu motoarele 1.8 sau 2.0 MZR pe benzina. In Europa, acestea sunt in numar de 40.260 Mazda3 si 30.242 Mazda5.

Clientii europeni vor fi notificati de catre Mazda incepand cu luna octombrie a acestui an pentru a se prezenta la cel mai apropiat service autorizat Mazda. Vehiculele cu pricina vor fi inspectate si reparate gratuit.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea