Stiinta & Tehnologie

#motorizare #bose #europa #mazda3 #japonia

Mazda3 s-a lansat in Europa

a primit peste 2 milioane de unitati vandute, 90 de premii specifice la nivel global si statutul de cel mai popular model din gama constructorului nipon.

Modelul Mazda3 beneficiaza de o mostenire impresionanta de la versiunea anterioara, dar isi prezinta si atributele de baza: , design nou si nivel de emisii scazut, dar siguranta ridicata.

Aspect nou

Modelul de clasa compacta de la Mazda beneficiaza de un aspect complet nou. Partea frontala integreaza redesenate, un nou spoiler si o grila in cinci puncte, caracteristica noii linii de design Mazda, in timp ce partea posterioara atrage prin noile lampi cu LED-uri.

Noua generatie este mai lunga si mai inalta, ceea ce se traduce in habitaclu prin mai mult spatiu pentru pasageri. Strategia Mazda de reducere a greutatii a permis scaderea in greutate cu pana la 15 kg fata de generatia anterioara.

Datorita noului design, Mazda3 si-a trecut in portofoliu si unii dintre cei mai buni de aerodinamica, Cd 0,28 pentru sedan s 0,30 pentru hatchback.

Interiorul

Interiorul noii Mazda3 are la baza trei directii - ergonomie , calitate si confort. S-a redus zgomotului resimtit in habitaclu cu 6 pana la 11%. Acest lucru a fost posibil prin aerodinamica imbunatatita, repozitionarea materialelor de si prin rigidizarea suspensiei si a caroseriei.

Confortul pasagerilor din fata este sporit si de scaunele complet noi, care ofera un suport lateral mai bun, de noile materiale utilizate pentru partea superioara a bordului si de numeroasele sparii de depozitare. soferul beneficiaza de o vizibilitate crescuta datorita repozitionarii montantilor fata si de o atmosfera specifica ma?inilor sport.

Schimbatorul a fost pozitionat mai aproape de sofer, pedalele au fost, de asemenea, repozitionate, iar consola centrala integreaza comenzi dispuse ergonomic , precum si doua ecrane generoase.

Primul este standard si afiseaza informatiile computerului de bord, iar cel de-al doilea este furnizat cu nivelele superioare de echipare, reprezentand in premiera pentru Mazda3, interfata sistemului de navigatie.

Dotari

Noua Mazda3 este disponibila in cinci nivele de dotare, fiind echipata standard cu aer conditionat, geamuri electrice fata, volan ajustabil pe inaltime si adancime, computer de bord, oglinzi electrice, radio CD compatibil MP3 si port auxiliar pentru dispozitive portabile.

In functie de versiunea aleasa sunt disponibile dotari precum sistemul de acces si pornire fara cheie, scaune reglabile electric cu memorie, senzori de parcare, conectivitate Bluetooth, sistem Hi-Fi Bose cu 10 difuzoare si parbriz incalzit.

Disponibilitate

A doua genera?ie Mazda3 va fi disponibila in Romania incepand cu luna iunie, la un pret de pornire cu toate taxele incluse de 15.690 de euro.

Obiectivul pentru 2009 este de a comercializa 500 de unitati Mazda3, conform estimarilor Mazda, 80% dintre cumparatori urmand sa aleaga motorizari pe benzina, iar 20% motorizari diesel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea