ong>Cu 850.000 de unitati comercializate la nivel mondial pana in prezent, Mazda MX-5 este cel mai bine vandut roadster din toate timpurile.

Facelift-ul a atras si o gama lara de noi echipamente menite sa sporeasca confortul pasagerilor.

Design sportiv

mazda mx-5 facelift etaleaza un design mai sportiv si mai dinamic. Partea frontala integreaza elemente complet redesenate - spoilerul, grila radiatorului, blocurile optice si farurile de ceata, toate avand un aspect mai agresiv.

Totodata, lampile de frana si spoilerul spate au fost reproiectate, inscriindu-se acum mai bine in linia generala a roadster-ului. Interiorul noului model a fost restilizat pentru un plus de confort si de ergonomie.

Cadranele ceasurilor de bord au fost schimbate, iluminarea display-ului ce afiseaza informatii pentru sofer este acum in culoarea rosie, iar materialele utilizate la confectionarea bordului sunt de calitate superioara.

Consum redus

Trenurile de rulare au fost la randul lor imbunatatite. Mazda MX-5 facelift va dispune de doua motorizari pe benzina, de 1,8l si de 2l. Primul motor genereaza 126 CP si prezinta un consum mediu combinat de 7l/100 km (cu 4% mai putin decat versiunea precedenta).

Cel de-al doilea produce 160 CP si inregistreaza un consum mediu combinat de 7,4l/100km (cu 4% mai scazut). Motorul de doi litri permite un condus mai sportiv, limita superioara de turatii fiind ridicata cu 500 rpm. Doritorii vor putea alege intre doua variante de transmisie, manuala cu 5 si cu 6 rapoarte.

Mai multa siguranta

La capitolul siguranta, noua versiune MX-5 pastreaza aceleasi elemente active si pasive care au echipat si modelul anterior, ca sistemele de control al stabilitatii (DSC) si de control al tractiunii (TCS).

In plus, optional, autovehiculul poate fi echipat cu un sistem de monitorizare a presiunii pneurilor. Aproximativ 58% din structura vehiculului este confectionata din otel aliat cu o duritate foarte ridicata, iar suspensiile au fost recalibrate pentru a spori precizia directiei.

Disponibilitate

Versiunea facelift a celei de-a treia generatii va ajunge sa fie disponibila in Romania la un pret de pornire de 18.390 de euro cu toate taxele incluse.

Modelul Mazda MX-5 Emotion cu motorizare de 1,8 L va costa 18.390 euro, Mazda MX-5 Challenge cu 1,8l ajunge la un pret de 20.890 euro, Mazda MX-5 RC Challenge de 1,8l va costa  22.490 euro, Mazda MX-5 Revolution de 2,0l se va vinde cu 25.590 euro, iar modelul Mazda MX-5 RC Revolution cu motorizare de 2,0l ajunge la pretul de 27.190 euro.
  •   2009-02-10
  •  

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii