Stiinta & Tehnologie

#mazda #kazamai #moscova 2008

Mazda la Salonul Auto de la Moscova 2008

Mazda expune in premiera mondiala la Salonul Auto de la Moscova conceptul Kazamai

Mazda prezinta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Moscova conceptul crossover Kazamai. Modelul, a carui denumire inseamna “rascruce de vanturi” in limba japoneza, combina doua elemente importante ale marcii –  platforma “Sustainable Zoom-Zoom” si linia de design Nagare. Primul reprezinta viziunea Mazda pentru dezvoltare tehnologica , prin intermediul careia compania doreste sa imbine placerea condusului sportiv cu performantele ridicate in ceea ce priveste siguranta si nivelul de emisii. Linia de design Nagare, prezenta si la alte modele concept lansate de Mazda (Furai, Taiki, Hakaze, Ryuga si Nagare) include elemente “fluide”, care confera senzatia de miscare unui vehicul chiar daca acesta nu se deplaseaza.

Galerie foto cu modelul Mazda Kazamai

Kazamai are un aspect dinamic si atletic la exterior si, spre deosebire de alte modele, inglobeaza motive tridimensionale de-a lungul caroseriei, care simbolizeaza miscari naturale puternice. Conceptul are o lungime de 4,52 m si o latime de 1,93 m, fiind cu putin mai mare decat actuala Mazda3. Inaltimea de doar 1,5 m si linia joasa a acoperisului ii confera un aspect sportiv. Capota este mai joasa in centru decat pe laterale, fapt ce scoate in evidenta pasajele rotilor ce adapostesc de 22 de inchi. Modelul este foarte aerodinamic, gratie liniilor laterale ale caroseriei si grilelor de aer, ale caror dimensiuni au fost reduse la maximum. Kazamai poate acomoda pana la 4 pasageri, care vor beneficia de confortul si functionalitatea unui SUV.

Mazda a proiectat Kazamai astfel incat acesta sa aiba un consum de combustibil redus si un nivel de emisii de CO2 scazut. Doua dintre obiective au fost ca acest concept sa fie cu 10% mai aerodinamic si cu 100 de kilograme mai usor decat alte modele din aceeasi clasa. Au fost, de asemenea, folosite materiale foarte usoare si noi tehnologii de procesare si de imbinare a componentelor, iar capota, sasiul si blocul motor au fost realizate din aluminiu sau aliaje care contin aluminiu.

In ceea ce priveste trenul de rulare, Mazda Kazamai este echipat cu motorul de noua generatie de 2l DISI (injectie directa cu aprindere prin scanteie), aflat in plin proces de evolutie si cu o cutie de viteze automata cu sase trepte. Se estimeaza ca noul motor, in combinatie cu elementele aerodinamice si foarte usoare, ar putea avea un consum si un nivel de emisii reduse cu aproximativ 30% fata de actuala motorizare de 2l pe benzina.

Modelul beneficiaza de o caroserie speciala, bazata pe o structura usoara si foarte rezistenta la impact. In lista de dotari de siguranta activa ale Mazda Kazamai se regasesc elemente precum sistemul de control al stabilitatii (DSC) si un sistem de monitorizare a unghiurilor “moarte” pentru asistenta la schimbarea directiei de deplasare.

Mazda Kazamai se adreseaza unei piete unde SUV-urile sunt foarte populare si indica directia de design pe care compania o poate aborda pentru un viitor model compact crossover. Segmentul SUV-urilor a reprezentat 20% din totalul vanzarilor de autovehicule din Rusia in 2007. Mazda CX-7, model comercializat si pe piata din Romania, a inregistrat vanzari de 7.900 de unitati de la lansare. In perioada 2004-2007, piata auto din Rusia a crescut cu aproximativ 1,28 milioane unitati, devenind a doua piata ca marime din Europa, dupa Germania. Mazda a devenit un brand foarte popular in Rusia in acest timp, vanzarile crescand de la 28.000 de unitati in 2004 la peste 50.000 de unitati anul trecut.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea