Stiinta & Tehnologie

#environmental transport association #eta #masini electrice

Masinile electrice nu salveaza planeta

Masinile electrice nu ajuta la diminuarea poluarii, cel putin asa reiese dintr-un raport intocmit de environmental transport association (ETA).

Cei care au publicat rezultatul cercetarii spun ca acest gen de masini nu vor reusi sa reduca emisiile de CO2 sau sa diminueze dependenta de petrol.

Electricitate mai multa


In acelasi raport, Environmental Transport Association (ETA) scrie ca masinile care functioneaza pe curent vor ridica cererea de autovehicule in general si vor impinge catre un consum mai mare de curent electric . Acest lucru se va reflecta in arderea de mai mari cantitati de minereu si contruirea uzinelor nucleare.

"Raportul nu a fost facut pentru a reduce entuziasmul fabricarii autovehiculelor alimentate electric, dar nici nu trebuie sa se ajunga la concluzia ca o asemenea tehnologie este un leac universal. Intainte de a avea rezultate benefice pentru mediu, trebuie mai multe schimbari"
, a declarat Andrew Davis , director in cadrul ETA.

Exista totusi potential

Raportul celor de la Environmental Transport Association nu a aratat doar punctele slabe ale masinilor electrice, dar a afirmat faptul ca totusi, exista un potential ridicat pentru beneficiile aduse mediului daca tehnologia va evolua in directia buna.

S-a mai precizat ca in prezent, modelele hibride alimentate de generatoare electrice in combinatie cu petrol sunt mult mai benefice decat modelele de masini electrice alimentate direct la o sursa de curent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea