Stiinta & Tehnologie

#dillinger #ford model a #barrett-jackson

Masina lui Dillinger, de vanzare la Barrett-Jackson

Ati citit bine – aceasta este chiar masina teribilului John Dillinger ; totodata, este cea pe care Johnny Depp a condus-o in filmul Public Enemies , in timp ce interpreta rolul binecunoscutului spargator de banci din perioada interbelica.

Iar povestea ei este cel putin interesanta...

Dupa un iures prin Statele Unite in urma caruia toate bancile au ajuns sa le stie de frica, Dillinger si banda sa s-au refugiat, la data de 22 aprilie 1934, in Little Bohemia Lodge – o cabana localizata in Manitowish Waters, Wisconsin.

Ulterior alertei date de proprietari la politie, oamenii legii, in frunte cu agentul FBI Melvin Purvis, au ajuns la fata locului, deschizand ceea ce avea sa fie unul dintre cele mai celebre schimburi de focuri din istoria criminalisticii americane.

Dillinger, impreuna cu doi acoliti, au reusit sa scape pe una dintre ferestrele incintei si sa fuga in padurea din apropiere, dand nas in nas, la un moment dat, cu Robert Johnson – omul aflat la volanul Ford-ului Model A coupe din imagini. Cei trei au rechizitionat masina, obligand soferul sa conduca pe masura ce Dillinger ii improsca cu gloante pe urmaritori.

Piesa de colectie cu patru roti a ramas in posesia familiei spargatorului de banci vreme de aproape sapte decenii, pana cand a fost preluata si restaurata cu grija de catre producatorii lui Public Enemy .

Acum, simpaticul Ford Model A va fi scos la licitatie de catre Barrett-Jackson in cadrul evenimentului din Scottsdale, Arizona, organizatorii sperand ca vor obtine un pret pe masura celebritatii sale.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea