ong>Renault, unul dintre cei mai activi constructori in domeniul propulsiei electrice, s-a aliat cu Biotherm pentru dezvoltarea unui concept electric in care sa fie inclus si un spa.

Astfel, modelul denumit ZOE Z.E ( Zero Emissions ) nu numai ca va fi prietenos cu mediul inconjurator, dar soferul acestuia se va bucura si de un tratament de ingrijire nemaipomenit.

Izolare si relaxare

Plafonul masinii a fost conceput special pentru a izola termic habitaclul, iar astfel controlul climatronicului este mult mai precis. Prin utilizarea celulelor fotovoltaice dispuse in forma de fagure. Masina este protejata in cazul accidentelor minore, masina beneficiaza de un strat de poliuretan, plasat in zona frontala si in cea din spate.

Revenind la serviciile specifice unui spa pe care le va livra conceptul, aceste tratamente care promit intinerirea pielii sunt posibile intr-o oarecare masura si in interiorul lui Zoe, datorita sistemului de control al climei. Acesta previne uscarea aerului din habitaclu, iar astfel pielea ramane mereu hidratata. Filtrarea si purificarea aerului sunt alte doua masuri extrem de benefice pentru sanatatea si frumusetea pielii.

Aromaterapie in masina

Aromaterapia este unul dintre punctele forte pentru Biotherm, iar printr-un sistem electric , anumite uleiuri esentiale pentru piele vor fi pulverizate in interiorul masinii, in functie de preferintele soferului. Practic, se pot alterna uleiurile care dinamizeaza organismul pentru drumul de dimineata catre serviciu, cu uleiuri cu efect calmant pentru revenirea acasa. In cazul in care soferul este obligat sa conduca pe timp de noapte, se poate opta pentru uleiuri care sa-l mentina pe aceasta treaz si vigilent in permanenta.

O alta veste buna vine si prin timpul mai scurt necesar pentru incarcarea acumulatorilor lui Zoe, care ar putea fi "realimentata" in statii speciale in numai 20 de minute (intr-un regim de incarcare rapida). Mai exista si alternativa inlocuirii acumulatorului descarcat cu unul nou, operatiune care ar dura aproximativ trei minute. Renault isi propune sa lanseze in 2011 o intreaga gama de vehicule propulsate electric.
  •   2009-11-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii