Stiinta & Tehnologie

# studiu oboseala #tehnica #oboseala #smartphone

Mananci cu telefonul langa tine? Iata la ce riscuri te expui

Obisnuiesti sa iei telefonul cu tine in pauza de masa? Si sa butonezi intre inghitituri? Ceea ce faci este total gresit, arata un studiu recent. Mai mult, iti pune in pericol sanatatea.

Cercetătorii de la Korea Institute for Research and Behavioural Sciences au descoperit că folosirea unui dispozitiv mobil în pauze - pentru e-mail, ştiri - necesită un efort mental mai mare decât citirea unei cărţi. Mai mult, efortul pentru ochi este mai mare, deoarece ecranul este mai mic. Tocmai de aceea specialiştii recomandă ca în timpul pauzelor de masă oamenii să nu acceseze smartphone-urile şi tabletele, relateaza Mediafax. 

Acestea au fost concluziile studiului la care au participat peste 400 de persoane. Cei mai multi dintre cei care au folosit un dispozitiv mobil in pauza de masa, desi s-au simtit deconectati de problemele de la birou, au mai declarat ca s-au simtit si mai obositi sau secati emotional dupa aceasta pauza. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea