Stiinta & Tehnologie

#sofer #sofat #tata #mama

Mamele sofeaza mai bine decat tatii

Se spune ca cei mici nu mint. Iar noi tindem sa ii credem pe cuvant cu atat mai mult cu cat au recunoscut ca mamele sofeaza mai bine decat tatii.

Discutam despre un studiu britanic conform caruia sase din zece copii cu varsta cuprinsa intre 15-16 ani pretind ca sunt mai relaxati si mai bucurosi atunci cand mama lor este la volan, decat atunci cand conduce tatal.

Micutii spun ca tatii conduc cu viteza, sunt mai agresivi si isi pierd mai repede calmul. La studiul GEM Motoring Assist au participat 1.279 copii. Acestia au declarat ca mamele lor sunt mai putin nervoase la volan, nu trec pe interzis pentru a evita blocajele rutiere si sunt mai tolerante fata de ceilalalti participanti la trafic. Copii recunosc, totusi, ca mamele gasesc cu greu un loc de parcare pe care sa il si abordeze.

Copii au mai dezvaluit ca mai mult de jumatate din tati tipa in trafic la ceilalti soferi si ca, in proportie de 35%, s-au simtit la randul lor nervosi, sub presiune. Studiul a mai relevat faptul ca celor mici nu le place ca tatal lor sa fie agresiv, iar 85% din esantionul supus chestionarului au recunoscut ca tatii conduc prea rapid.

70% din copii au spus ca mamele canta in timp ce conduc, iar 52% au admis ca aceasta vorbesc fara intrerupere (cum ar zice romanul, "ca o moara stricata"). Totusi, desi se simt mai in siguranta langa mame, copii au admis ca acestea nu sunt soferite perfecte. 64% din odrasle au declarat ca femeile sunt incapabile sa parcheze cu spatele.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea