Stiinta & Tehnologie

Lupta Microsoft vs. Apple continua

Parca pentru o scurta perioada, acel razboi care se ducea ba in tacare, ba cu mare valva intre Microsoft si Apple se oprise. Se pare ca m-am inselat, pentru ca declaratia companiei lui Gates pare destul de severa.

Recent Microsoft a facut o delcaratie mai mult decat indrazneata, afirmand ca sistemul lor de operare, Windows Mobile , va fi cel pe care toti utilizatorii vor dori sa-l foloseasca "pentru totdeauna".

Un Microsoft increzator

Aceasta afirmatie vine ca o palma pe obrazul Apple care incearca, ca pe oricare alta piata IT, sa domine si segmentul de telefonie mobila. La intrebarea ziaristilor, daca Microsoft considera ca Apple si Google sunt o amenintare, Scott Rockfeld, group product manager din cadrul Microsoft's mobile communications business a declarat ca: "Nu suntem deloc ingrijorati. Credem ca noi avem platforma pentru mobile pe care utilizatorii o vor folosi de acum inainte".

Toate aceste se intamplau in Londra, in cadrul lansarii Windows Mobile 6.1. Totodata, Rockfeld a spus ca Microsoft asteapta sa vada ce poate open handset alliance odata cu lansarea sistemului de operare Android.

"Cat despre Google si Android, asteptam inca sa vedem ce vor sa faca", a mai completat Scott Rockfeld.

Loc de banuieli

Pana acum nimic suspect, doar o inceredere debordanta care pune pe oricine pe ganduri, mai ales ca Rockfeld s-a grabit sa "distruga" planurile Apple de dominare. "Nu vor reusi sa tina pasul", a spus acesta reamintind celor prezenti ca Microsoft a schimbat mai multe licente pentru departamentul lor de mobile anul trecut, decat RIM si Apple au facut telefoane... impreuna.

Acum ramane de vazut cat de bine functioneaza Windows Mobile 6.1 si ce asi mai au Microsoft in maneca, pentru ca asemenea afirmatii nu pot sa vina din nimic.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea