Stiinta & Tehnologie

#sigla #logo #bmw

Logo-ul BMW a fost gresit inteles atata timp?

Iata o noutate care va naste, probabil, o serie de controverse in toata lumea. Desi istoria logo-ului BMW a fost studiata de mai multe ori si de persoane diferite, se pare ca rezultatul, intotdeauna acelasi, a fost mereu gresit.

Se pare ca sigla constructorului german de automobile nu este, asa cum se credea pana acum, inspirata de trecutul aeronautic al BMW si nu reprezinta o elice rotindu-se!

Potrivit informatiilor publicate in cotidianul New York Times si furnizate de Anne Schmidt-Possiwal de la Muzeul BMW din Munchen, care a tinut sa faca lumina in acest caz - chiar si oficialii bavarezi credeau ca emblema simbolizeaza o elice care se roteste - culorile alb si albastru din centrul logo-ului BMW nu sugereaza nimic altceva decat... culorile Bavariei, locul de bastina al companiei.

Anne Schmidt-Possiwal spune ca povestea cu elicea este, de fapt, o confuzie care s-a nascut in 1929, cand intr-o reclama BMW sigla a fost suprapusa intr-o fotografie peste elicea unui avion aflat in zbor.

Cititi mai multe pe Auto.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea