Numarul camerelor fixe cu radar montate de Politia Romana a crescut vertiginos in ultima vreme si, implicit, numarul persoanelor amendate pentru depasirea limitei de viteza. Iata un tabel cu locatia exacta si limita de viteza pe acel tronson de drum.

Site-ul Tehnoplus.net propune soferilor doua tabele cu pozitionarea camerelor fixe din tara noastra: unul dintre ele este cu camerele active iar cel de-al doilea este cu camere fixe in curs de activare .

Pozitionarea camerelor fixe active din Romania

Pozitionarea camerelor fixe in curs de activare din Romania

Pentru cei care beneficiaza de un GPS lucrurie se simplifica deoarece tabelul contine pozitia geografica exacta a camere de radar. Astfel puteti adauga pozitia acostora in memorie pentru a fi avertizati pe viitor in momentul in care te apropii de locul respectiv.

Radarul de tipul Gatso Parabolic Radar este special conceput pentru montarea in locatii fixe de supraveghere si monitorizeaza un singur sens de mers. Pe langa acest radar se instaleaza si aparatul de fotografiat de tipul Gatso DRSC pentru a oferi masuratori cat mai precise ale vitezei de rulare a autoturismelor. Acest ansamblu de instrumente se monteaza la 6-7 metri deasupra soselei. Sistemele pot fi interconectate intr-o retea, dar aparatele fotografice actioneaza individual si pot fi controlate de la distanta, dintr-un birou de comanda. Pentru o eficienta optima a citirii numerelor de inmatriculare camerele se fixeaza astfel incat sa formeze un unghi de 30 de grade fata de autoturisme.

Senzori radar camere fixeSenzorii din asfalt sunt de tipul DS2 iar aspectul si functionalitatea vi le prezentam in cele ce urmeaza. Acestia se monteaza in asfalt si au forma unor dungi transversale usor proeminente asemanatoare cu cele amplasate in zonele cu risc ridicat de accident. Senzori sunt conectati la camera de fotografiat si calculeaza viteza in momentul in care treceti cu rotile autoturismului peste ei.

Despre funtionalitatea camerelor de radar amplasate in Romania puteti gasi mai multe delatii pe site-ul oficial al producatorului
Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro
  •   2008-10-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii