Stiinta & Tehnologie

LiMo anunta lansarea Linux pentru telefoane mobile

Daca credeai < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ca" title="ca">ca sistemele de operare se rezuma doar la Windowns Mobile, Symbian si mai nou Androidul de la Google, ar trebui sa fii deschis si unui Linux, lucru nu e tocmai strain de noi.

Primele telefoane care rulau Linux Au ">au fost prezentate la Mobile World Congress 2008 de la Barcelona de catre LiMo Foundation, o companie non-profit.

To be continued...

Dar prezentarea sistemului de operare Linux nu a luat sfarsit atunci, pentru ca LiMo va anunta lansarea produsului final in cadrul CTIA din Las Vegas. Softul prezentat de acestia este cel mai simplu mod de operare a unui telefon si lasa la alegerea fiecarui operator de telefonie mobila sa creeze interfata si aplicatiile dorite.

"Aceasta este o reusita pentru LiMo, pentru ca acum avem o platforma completa pe care membrii nostri sunt liberi sa o distribuie", a declarat Andrew Shikiar, director global de marketing la LiMo Foundation.

Linux, Linux vrem ostasi!

Daca te intrebi cine s-a inscris in randurile LiMo vei ramane surprins pentru ca din membrii companiei fac parte nume ca Samsung, Motorola, Vodafone, NTT DoCoMo, cel mai nou membru fiind Texas Instruments, dar in total LiMo are peste 30 de membrii.
+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- Succesul pe care Linuxul pentru mobile il afiseaza e posibil sa vina de la faptul personalizarii care o poate duce in spate si costurilor scazute ale acestuia. Dar totodata, aceasta personalizare devine si o povara, pentru ca munca programatorilor va fi una grea atunci cand fiecare dintre firme va cere personalizarea proprie.

Linux vs. Google Android?

Telul celor de la LiMo a fost sa creeze o platforma comuna care sa fie folosita de membrii diferiti pentru telefoane lor mobile si sa se asigure ca aceasta este compatibila cu toate dispozitivele. In tabara opusa se afla Google cu Android care are acelasi scop "inaltator".

Andrew Shikiar a declarat ca LiMo nu se vede un concurent Google, dar ramane de vazut care dintre cele doua isi va castiga intaietate, pentru ca primele telefoane care vor rula Android sunt asteptate in aceasta vara sau toamna, la cateva luni de la lansarea celor de la LiMo si e imposibil ca cele doua companii sa nu se "bata" pentru aceleasi dispozitive mai repede sau mai tarziu.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea