Stiinta & Tehnologie

#electrica #masina #lightning #gt

Lightning GT, la viteza electrizanta

Automobilul electric sportiv Tesla Roadster nu a avut pana de curand niciun fel de competitie in materie, insa acest lucru se va schimba. Compania britanica Lightning Car Company a lansat, la salonul auto de la Londra, GT-ul sau, in totalitate electric. Performantele automobilului sunt remarcabile, acesta fiind propulsat de 700 cai putere (522kW), si ajungnd de la o la 100 de kilometri la ora in doar 4 secunde.

Viteza maxima a masinii sportive electrice este de aproximativ 210 kilometri la ora. Sistemul electric care va propulsa autoturismul, denumit Hi- Pa Drive, este format din patru motoare independente, pentru fiecare roata in parte. Unul dintre beneficiile tehnologiei este spatiul in plus creat sub capota masinii , unde nu se mai afla un motor.

Caroseria sportivei britanice este realizata din fibra de carbon si Kevlar, pastrand astfel o greutate scazuta in ciuda acumulatorilor de la bordul autovehiculului electric. Acumulatorii folositi de autoturism vor fi produsi de compania AltairNano care va utiliza tehnologia NanoSafe.

Astfel, reincarcarea cu energie va dura doar 10 minute, spre deosebire de acumulatorii traditionali care au nevoie de ore pentru acest lucru. Autonomia automobilului, dupa cele 10 minute de incarcare, este de 400 de kilometri, potrivit companiei britanice.

In plus, bateriile NanoSafe au o durata de viata de 12 ani si pot retine 85 la suta din energia cu care s-au incarcat prima oara, chiar si dupa 15.000 de astfel de cicluri.

Compania a început deja sa preia comenzi pentru autoturism, inca de la sfarsitul lui 2007, dupa ce primele amanunte despre supermasina britanicilor au aparut in iunie anul trecut.

Pretul pentru Lightning GT este, insa, cam piperat, pornind de la 190.000 de euro. Totusi, avand in vedere tehnologia folosita pentru constructia si propulsarea automobilului, e unul rezonabil.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea