Stiinta & Tehnologie

#lg #windows mobile #smartphone

LG si paradoxul Windows Mobile

Cei de la LG nu par foarte convinsi de Windows Mobile si se pare ca producatorul de telefoane mobile incepe sa isi piarda interesul in sistemul de operare a celor de la Microsoft.

Desi la inceputul lui 2009 reprezentantii coreeni declarau ca in 2010 vor lansa aproximativ 20 de smartphone-uri, nu se stie cate din ele vor rula Windows Mobile.

Declaratii oficiale

Informatiile referitoare la planurile LG si Windows Mobile vin direct de la CEO-ul si presedintele diviziei de mobile din cadrul LG, Skott Ahn. Aceasta a declarat pentru publicatia Korea Times ca in decursul anului 2010, compania doreste sa lanseze in jur de 20 de smartphone-uri. Mai mult, aproape jumatate dintre ele vor rula sistemul de operare Android si nu Windows Mobile. Din declaratiile lui Skott Ahn reise ca acest fapt se datoreaza din doua motive, primul, cererea mare de telefoane cu Android si al doilea, faptul ca Windows Mobile nu este un sistem "prea prietenos" cu interfetele de utilizator ale telefoanelor mobile.

Totusi, CEO-ul LG Mobile a mai spus ca parteneriatul cu Microsoft nu va lua sfarsit. Restul de smartphone-uri care nu vor dispune de Android, vor rula ori Linux ori Windows Mobile. Cel mai nou telefon mobil LG cu sistemul de operare Microsoft se va lansa in decurusul lunii ianuarie 2010.

Paradoxul LG


Totusi, in ciuda acestor declaratii, de curand au aparut si primele zvonuri legate de un telefon mobil LG care s-ar lansa in luna septembrie si care ar rula de fapt Windows Mobile 7 .

Aceste informatii au aparut la cateva zile dupa ce oficialii Microsoft declarau ca urmatorea versiunea Windows Mobile va fi 6.6 si se va lansa in luna februarie. CEO-ul LG Mobile, Skott Ahn, a mai spus ca telul companiei in 2010 este sa vanda un smartphone, in peste 10 milioane de unitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea