LG Electronics si Microsoft au semnat un acord pentru o colaborare strategica in convergenta mobila.

Acordul a fost semnat in Seoul de catre Yong Nam, vicepresedinte si CEO al companiei LG Electronics si Steve Ballmer, CEO al companiei Microsoft.

Mai pe larg

Acordul incheiat asigura continuarea colaborarii strategice in R&D, marketing, aplicatii si servicii in domeniul dispozitivelor de convergenta mobila. Totodata, parteneriatul propus reflecta angajamentul ambelor companii de a oferi cea mai avansata tehnologie, resurse si expertiza prin unirea fortelor cu jucatorii majori de pe cele mai importante piete.

"Acest acord incheiat intre LG si Microsoft reprezinta un moment extrem de important in industrie. Prin acest parteneriat, tehnologiile precum mobile computing (calculul mobil) vor deveni o realitate zilnica, iar LG si Microsoft vor fi primii care vor oferi aceste facilitati", a declarat Yong Nam.

In mod particular, ca parte a strategiei de pozitionare clara a companiei LG pe piata globala a smartphone-urilor,  LG isi propune obiective pe termen mediu si lung, oferind un portofoliu larg de produse si investitii in R&D, marketing si servicii pentru a-si indeplini aceste obiective.

Ce inseamna acest parteneriat?

Sub acest acord bilateral , afacerea de dispozitive de convergenta mobila va fi consolidata prin incorporarea competentelor companiei LG in marketing, dezvoltarea de produse, telefoane mobile si in segmentul de IT, dar si in expertiza Microsoft in Windows Mobile OS, aplicatii si servicii.

"Acordul bilateral consolideaza relatia dintre Microsoft si LG si demonstreaza angajamentul nostru de a livra cele mai inovatoare terminale pentru a oferi o experienata unica consumatorilor nosri. Suntem incantati ca cei mai importanti furnizori de solutii din domeniul telefoniei mobile precum LG, se aliniaza la viziunea noastra in ceea ce priveste mobilitatea", a declarat Steve Ballmer.

Ambele companii vor continua sa-si defineasca si sa-si alinieze strategiile in domeniul telefoniei mobile prin intalnirile anuale ale top management -ului.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

  •   2008-11-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare