Stiinta & Tehnologie

LG, Samsung si Sony Ericsson s-au aliat

O miscare destul de ciudata pentru unii, dar cat se poate de bine aleasa si sa speram ca va avea si rezultatele dorite.

Dar sa vedem despre ce este vorba. Trei companii, LG, Samsung si Sony Ericsson au ales sa faca echipa in incercarea de a realiza un standard nou de memorie pentru telefoanele mobile. Pe langa cele trei companii, in "alianta" au intrat si alti giganti ai industriei de tehnologie, precum Arm, Hynix Semiconductor si ST Microelectronics.

Proiect mare

Impreuna, acestea vor scoate pe piata acest nou tip de memorie pentru dispozitivele mobile, numita Serial Port Memory Technology. De ce ar fi aceast lucru important? In principal pentru ca ar reusi sa ofere o autonomie mai buna telefoanelor, flexibilitate pentru bandwidth , un consum mai mic de energie si sa aiba o interfata seriala in locul celei paralele folosita in prezent.

SPMT Working Group, cum este numita aceasta echipa nou formata, are ca scop realizarea unei tehnologii care sa reduca cu cel putin 40% numarul de pini care fac contactul memoriei, sa livreze suport bandwidth de la 3.2Gb/s la 12.6Gb/s sau chiar mai mult, puterea de input/output sa fie redusa cu pana la 50% pentru a prelungi viata bateriei si o modalitate de a folosi un singur port sau mai multe intr-un chip de memorie SPMT.

De la telefoane , la MP3-playere s.a.m.d.

Aceasta tehnologie este dedicata in special pietiei de telefonie mobila, dar se prea poate ca alte segmente ale pietii ca dispozitive media portabile, camere digitale si platforme portabile de joc care pot sa implementeze aceasta solutie.

Daca acest lucru va fi posibil, functionalitatea unui telefon mobil va creste, iar preturile de productie vor scadea. Sa speram ca pana la sfarsitul lui 2008, grupul va avea un raspuns pentru noi.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea