Stiinta & Tehnologie

LG KU800 Review

Modelul LG KU800 se poate numi deja un telefon batran si asta din cauza ca s-a lansat in luna septembrie a anului 2006. De fapt KU800 este un LG Chocolate in editie limitata si cu 3G.

1. Inceput
2. In detaliu
3. Inteligenta Artificiala
4. Incheiere

Cu stampila Vodafone

Spre diferenta de alte Chocolate-uri de la LG, acest model a fost realizat impreuna cu Vodafone, de aceea cand il vei cumpara direct prin Vodafone sau la "liber", terminalul va avea sigla operatorului inscriptionata pe el. Dar pentru ca Vodafone-ul si-a bagat coada in realizarea acestui terminal, LG KU800 suporta serviciile UMTS ale Vodafone live !, inclusiv televiziune pe telefonul mobil, download de muzica, apel video si e-mail. Prin intermediul lor, utilizatorii pot trimite sau primi intr-un timp foarte scurt fisiere mari sau mesaje video.

Modelul vine, de asememea, cu o camera video de 2 megapixeli, un upgrade spre diferenta de originalul Chocolate. Dar sa fim seriosi, acest stil de terminale nu sunt o noutate pe piata. Sony Ericsson au si ei o serie de telefoane, seria V care sunt toate branduite Vodafone. Dar sa ne intoarcem la KU800, care chiar daca este un Chocolate in editie limitata, vine cu mult iubita conectivitate 3G .

Chocolate Slider

Urmasul direct al lui KG800 Chocolate, telefonul KU800 Chocolate foloseste acelasi sistem de navigare tactil pe care modul anterior il avea. Spre diferenta de originalul Chocolate, KU800 e mai destept, chiar daca infatisarea a ramas neschimbata. Dar sa ne ocupam putin de aspectul terminalului.

Acesta este un slider care masoara 94,6 x 45,6 x 17 mm si cantareste doar 98 de grame. Dupa cum se obseverva, KU800 nu este cel mai compact telefon de pe piata. Partea frontala este asemenea unei oglinzi si este ocupata de ecranul de 2 inchi cu rezolutie de 240 x 320 pixeli si 65.000 de culori si D-pad-ul tactil care este separat de ecran prin sigla Vodafone imprimata pe suprafata terminalului. Deasupra ecranului avem o sigla LG si difuzorul telefonului. Bineinteles ca nici acest telefon nu scapa de doua probleme, lumina solara directa si amprentele, care sunt atrase de suprafata lucioasa a lui LG KU800. Totusi, la pachet vei primi un burete de dimensiuni mici, inramat care poate fi prins de telefon printr-o banda subtire, prin orificul destinat lui.

Asa cum am spus, sub ecran gasim D-pad-ul tactil care se activeaza la glisarea telefonului. Asemenea unor telefoane mai noi, butoanele D-pad-ului tactil sunt "insemnate" prin lumini colorate, in cazul lui KU800 , acestea sunt rosii. Ceva mai precis decat "fratele" mai mare, KU800, are totusi probleme destul de mari legate de acest D-pad. Utilizatorul va trebui sa apese exact in mijlocul butonului pentru ca telefonul sa inregistreze comanda data. Adevarul este ca multe din ecranele tactile din ziua de azi, nu functioneaza asa cum am dori, dar spre diferenta de KU800, cele actuale dispun de reactia haptica care semnaleaza utilizatorul ca comanda a fost preluata. LG KU800 Chocolate nu face asa ceva. In modul stand-by, D-pad-ul afiseaza 9 butoane: primele de sus care corespund meniurilor Main Menu si Vodafone Live!, butoanele de navigare si cele de apelare si C(cancel).

Pentru ca tot am venit vorba de Vodafone Live! e cazul sa fac o mica observatie. Acest meniu prezinta un mic incovenient pentru ca nu pote fi schimbat. Te vei trezi de multe ori apasand acest buton si intrand pe internet aiurea, ca mai tarziu sa ai surprize la factura de telefon. Asa ca atentie mare la butonul tactil din dreapta sus si la apasarea lui.

Dar e cazul sa mergem mai departe; latura stanga este incarcata cu slotul de atasare periferice, casti, incarcator, cablu USB, un buton de volum si slotul pentru cardul microSD. Latura dreapta se prezinta cam la fel. Aici avem butonul de terminare/respingere apel si pornire/oprire telefon, un buton de shorcut catre meniu si butonul dedicat player-ului muzical. Este de mentionat faptul ca butonul de ON/OFF are rol dublu si acela de respingere de apeluri, dar pozitionarea lui este usor incomoda.

Laturile superioara si inferioara nu prezinta nici un fel de buton sau sloturi. La glisarea telefonului gasim tastatura standard alfanumerica, cu butoane asezate pe patru randuri si la intoarcerea telefonului, camera de 2 megapixeli, oglinda pentru autoportrete si flash-ul LED.

Partea dorsala are sub "carapace" bateria standard Litiu-Ion cu capacitate de 1050 mAh care in mod teoretic rezista pana la 340 ore in stand-by si pana la 4 ore de convorbiri. Slotul cartelei SIM se afla sub baterie. Bateria este de fapt reprezentata de tot capacul dorsal al telefonului, asa ca atunci cand vrei sa schimbi cartela va trebui sa opresti telefonul pentru ca vei scoarte capacul si baterie deoadata. Tot in partea dorsala, deasupra capacului-baterie gasim aparatul foto de 2 megapixeli cu flash LED si oglinda pentru autoportrete.

Behind the scene

Acum ca "inspectia look"-ului a luat sfarsit, e cazul sa aruncam o privire si la "creierul" lui KU800. Chocolate-ul cu 3G are acelasi interfata ca si predecesorul sau, originalul Chocolate. Meniul telefonului este afisat in stil matrice de 4 x 3. Bineinteles ca aspectul meniul se potriveste perfect cu intreg look-ul lui KU800 , dar este usor restilizat, deoarece, repet, terminalul are marca Vodafone pe el.

Tot aici putem vorbi si despre mesagerie. KU800 suporta SMS-uri, EMS-uri, MMS-uri si mesaje e-mail. Primele trei feluri de mesaje impart o casuta postala, e-mail-urile avand un inbox separat, acestea din urma suportand protocoalele standard POP3 si SMTP. In mare telefonul se descurca foarte bine, pentru ca tastarea se face usor.

Muzica cu KU800

Player-ul lui KU800 Chocolate suporta formate MP3, AAC si formate video MPEG4. Din pacate aceast capitol nu este punctul forte al telefonului. Totusi, spre diferenta de alte LG-uri, utilizatorul va reusi sa creeze fisiere prin telefon sau prin atasarea terminalului la PC si crearea lor in acest mod. Ce nu se poate este copierea unui fisier de pe PC direct pe telefon. In schimb continutul fisierului dorit se poate copia fara probleme. Va trebui totusi sa instalezi cam toate programele de pe CD-ul care vine la pachet, pentru ati da seama care ar putea merge si unde. LG Phone Managerul poate rezolva o parte din dilemele tale. Cel putin cu acest program poti copia muzica pe telefon. O alta veste buna este ca totusi, MP3-playerul muzical reda un sunet destul bun.

Terminalul vine la pachet cu castile proprii care au mufa proprietara LG, dar pe firul telefonului mai se afla si un trasformator la care poti atasa casti cu mufa de 3,5 mm. In plus acest transformator va face ascultarea muzicii mai usoara, fiidn dres cu butoane de player muzical, Play/Pause, Skip si Stop. Si inca un detaliu, LG KU800 nu dispune de radio FM.

Puterea a 2 megapixeli

Pentru un telefon "fashion" asa cum este LG KU800 Chocolate, o camera de 2 megapixeli este mai mult decat suficienta. Partea mai importanta este ca acest model vine cu flash LED asa ca imaginile pe care le capteaza sunt ceva mai bune decat la alte telefoane. Telefonul se descurca foarte bine in lumina naturala si binisor in lumina artificiala, iar in conditii de luminozitate scazuta ii vine in ajutor flash-ul LED.

Imaginile vor fi captate la o rezulutie maxima VXGA, de 1600 x 1200 pixeli. Este bine de stiut ca utilizatorul are la dispozitie moduri de fotografiere in daylight, cloudy, indoor, night mode si poate aplica efecte ca sepia, alb si negru sau negative. La capitolul capturi video, LG se mandreste cu aceleasi moduri si efecte, plus o rezolutie maxima de filmare QVGA de 320 x 240 pixeli.

Din pacate dupa capturarea unor imagini acestea vor fi salvate, undeva, pe telefon. Nu vei stii sigur pentru ca meniul My Files/Pictures sau Video va fi gol, pozele sau respectiv videoclipurile captate de tine nu vor fi nici unde de gasit. In plus PC-ul nu recunoaste telefonul ca pe un dispozitiv de stocare , asa ca nu poti sa controlezi telefonul din Windows Explorer.

Conectivitate

Desi nu s-ar parea, acest telefon se descurca destul de bine la capitolul conectivitate. Atuul lui la acest capitol este faptul ca dispune de 3G, chiar daca 2006 era un an in care nu prea existau asemenea cereri. Pe langa 3G, KU800 mai dispune de conectivitate GPRS si EDGE, ambele clasa 10. Paginile web se pot vizualiza destul de usor pe ecranul de 2 inchi si cu ajutorul broswer-ului WAP 2.0 cu suport xHTML. Pentru verificari rapide de mail, telefonul se va descurca foarte bine, dar nu cere mai mult.

Final de drum

Acum ca turul s-a incheiat urmeaza si concluzia. Intradevar LG KU800 Chocolate nu este cel mai rasarit dintre telefoane, dar pentru vremea lui a fost si datorita conectivitatii 3G inca mai ramane un concurent demn de luat in seama. Este un telefon fashion, care in ciudat look-ului, are si creier. Dar problema softului LG de la pachet este de-a dreptul enervanta. Cineva care doreste un terminal care sa arate bine, dar nu cel mai tare din punct de vedere tehnic s-ar descurca bine cu KU800; totusi ii va trebui putina rabdare cu D-pad-ul tactil care nu isi face treaba asa cum ar trebui si inca o data, atentie la meniul Vodafone Live!

Galerie foto LG KU800

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea