Stiinta & Tehnologie

LG KF700 Review

Terminalul LG KF700 a fost prezentat pentru prima data de catre cei de la LG in cadrul show-ului Mobile World Congress de la Barcelona din acest an.

1. Introducere
2. In detaliu
3. Camera foto
4. Concluzie

Exclusivitate

In cadrul editiei de la CERF din acest an, care s-a desfasurat pe perioada 7 - 11 mai, cei de la LG Romania au facut o mica demonstratie cu noile telefoane care urmeaza sa se lanseze pe piata noastra. Mult asteptatul LG Secret se afla printre ele, dar modelul discutat de noi azi este LG KF700 .

Poreclit si LG Virgo, acest telefon aduce aminte putin de look-ul si noutatea pe care LG Viewty ne-a daruit-o, dar KF700 isi trage radacini si din LG Prada . Acest terminal este printre putinele telefoane cu functii multimedia, dar cu o interfata completa sensibila la atingere.

F de la Fashion

Masurand 102 x 51 x 14,5 mm si cantarind 120 de grame, LG KF700 este un slider care are un ecran de 3 inchi de rezolutie 240 x 480 de pixeli si 256.000 de culori. Totusi, in ciuda acestui ecran, telefonul mai are si o tastatura alfanumerica reala. Dar despre aceasta mai tarziu. Cand vine vorba de ecran intalnim totusi o mica problema, mai ales daca esti una din acele persoane care prefera un ecran curat, iar dilema se numeste amprente. Fiind un slider, degetul va fi folosit pentru glisarea telefonului, amprentele fiind inevitabile, iar faptul ca ecranul este sensibil la atingere si este principalul mod de “manuire” nu il ajuta cu nimic. O alta problema a ecranului este lumina directa. Sub ea acesta devine greu de folosit. Dar altfel, chiar daca telefonul nu este cel mai subtire sau cel mai usor terminal disponibi, KF700 se poate numi un terminal compact.

Partea frontala a acestui dispozitiv este ocupata de ecranul mai sus mentionat de 3 inchi. Interfata tactila a lui KF700 raspunde foarte bine, lucru care este binevenit, mai ales ca ecranele sensibile la atingere nu sunt puse la punct in totalitate. Totodata, pentru a stii ce faci, ecranul iti da si un feedback prin reactia haptica. In modul de standby, cand telefonul este blocat, ecranul nu afiseaza nimic, dar in clipa cand este deschis, sub ecran se lumineaza 4 incoane: Agenda, Aapeluri, Mesaje si Meniu. Acestea sunt si ele sensibile la atingere. Cand telefonul este glisat descoperim tastatura alfanumerica standard, care este intr-un fel "nefolositoare". Lipsa unui D-Pad face ca aceasta tastatura sa fie folosita doar atunci cand vrei sa scrii un mesaj sau sa introduci un nou nume sau numar in agenda.

Latura stanga a telefonului este "stirbita" doar de rotita de scroll, care este mult mai vizibila daca telefonul este intors cu ecranul in jos. Latura dreapta a telefonului prezinta mai multe butoane. Aici avem slotul de atasare a perifericelor ca incarcator si casti, butonul pentru blocare si cel dedicat camerei foto .

Latura de jos nu prezinta nici un buton, in schimb cea de sus are slotul de card microSD, lucru imbucurator, pentru ca nu este nevoie sa scoti bateria pentru a inlocui card-ul.

Partea dorsala a telefonului este si ea usor incarcata. Asa cum am spus mai devreme, aici gasim rotita de scroll metalizata. Aceasta o avea si LG Viewty, dar era "mascata" de obiectivul foto al telefonului.

Creierul din spate

La fel ca LG Viewty, modelul KF700 se bazeaza pe o interfata flash, dar pentru KF700 acesta vine cu anumite noutati. Cand telefonul este activat, ecranul va afisa icoanele care se afla introduse intr-o rotita de "scroll" virtuala. Utilizatorul mai are posibilitatea de selectare a unui widget care poate fi ascuns sau afisat pe ecran. Rotita metalica este asezata foarte bine si este usor de manuit, in plus argintiul ei face un contrast foarte bun cu negrul telefonului, chiar daca functionabilitatea ei nu este pe deplin recunoscuta de toti.

Muzica maestre

LG KF700 este un telefon multimedia. Chiar daca are o memorie de 176 MB, terminalul dispune de slotul de card microSD care ii mareste spatiul de stocare asa ca toata muzica ta, fie ca e MP3, WMA, AAC sau AAC+ va avea loc pe telefon daca il "tunezi" cu un card de capacitate mai mare. Iar daca ai impresia ca acest LG te va dezamagi la acest capitol te inseli, experienta multimedia fiind una foarte placuta. Este posibil totusi ca atunci cand memoria telefonului va fi incarcata cu muzica sau fisiere video, sa se miste ceva mai greoi prin meniul muzical.

MP3-player-ul disponibil pentru acest telefon este aceeasi versiune pe care am gasit-o in Viewty, telefonul filtrand melodiile in functie de artist, album, gen, playlist, melodiile recent redate si asa mai departe. Vestea rea este ca player-ul nu va avea un egalizator de sunet, utilizatorul trebuind sa se multumeasca cu ceea ce telefonul stie in materie de sunet. Dar nu trebuie sa disperi, sunetul nu este unul groaznic, ci dimpotriva, clar si puternic. Daca nu esti un cunoascator, nu vei fi dezamagit de KF700.

Dar nu ne oprim aici si mergem mai departea. Pentru ca aceste telefon este un terminal multimedia are disponibil Flight Mode-ul, pentru ca utilizatorul sa poata folosi terminalul linistit atunci cand se afla intr-o zona unde este interzisa folosirea unui telefon. KF700 mai are si radio FM incorporat, dar va trebui sa setezi manual posturile pe care le doresti pentru ca ii lipseste functionalitatea RDS. Dar sa recunoastem, unui asemenea ecran ii sta bine atunci cand afiseaza imagini sau mai bine, filme sau videoclipuri.

Pozar de 3 megapixeli

Rezolutia maxima a pozelor facute de obiectivul foto a lui KF700 este de 2048 x 1536 pixeli si este echipat cu un flash LED, plus un stabilizator de imagine . Este clar ca acest telefon nu face cele mai tari poze posibile. Camera foto se activeaza apasand butonul dedicat de pe marginea telefonului sau prin direct prin meniu.

In conditiile in care pozele se fac in lumina naturala, imaginile captate vor fi clare cu zgomotul de imagine tinut destul de bine sub control. In schimb in spatiile inchise obiectivul va avea tendinta sa supraexpuna la lumina subiectul fotografiat. Cand lumina este scazuta, telefonul are la dispozitie flash-ul LED, care va ajuta la captarea unei poze in conditii de luminozitate scazuta, acest lucru depinzand tousi de cat de intuneric este afara. Bineinteles ca telefonu poate sa faca inregistrari video, dar sa nu se spere la prea mult, filmele inregistrandu-se la rezolutie QVGA, adica 320 x 240 pixels, la 15 fps si sunt salvate in format 3GP.

Pe net cu barca

Probabil ca multi au crezut ca acesta fiind un telefon multimedia, capitolul de conectivitate va fi slab asa cum se cam intampla in randul acestor gen de terminale. Ei bine, gresit! "Jucaria" duce in spate de la GPRS-ul de rigoare, la EDGE si chiar HSDPA, mai precis 7,2 Mbps. Avand un ecran generos navigarea pe net devine o experienta foarte placuta cu acest terminal. Navigarile pe web se desfasoara cu ajutorul broweser-ului WAP 2.0. Iti va fi mult mai usor daca vei folosi rotita de scroll pentru zoom si afisarea pe ecran o vei face in mod landscape. Transferul de date se poate face prin Bluetooth 1.2 cu A2DP. Pentru ca tot pe net se misca si aceasta treaba, acest telefon suporta e-mail-uri, dar si SMS EMS-uri si MMS-uri.

La final...

Cu KF700 , LG a demonstrat inca o data ca moda se impaca bine cu inteligenta... artificiala sau nu. Poate unii pot fi deranjati de lipsa unei camere de 5 megapixeli, dar consider ca cei 3 megapixeli sunt mai mult decat suficienti pentru acest telefon. KF700 arata foarte bine, este compact, are un ecran mare cu o reactie haptica mult mai buna decat ma asteptam si chiar daca face unele nazuri atunci cand a ajuns cu spatial de stocare la refuz se descurca bine. Se putea renunta la tastatura alfanumerica reala si e posibil ca unuii sa aiba unele dificultati cu rotita de scroll, dar acestea sunt detalii de gust.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea