Stiinta & Tehnologie

LG KF510 Review

A venit timpul unui alt review, de data acesta a unui star LG, modelul KF510 , care ne-a fost acordat pentru testare de catre cei de la Ogilvy.

1. Inceput
2. In detaliu
3. Inteligenta Artificiala
4. Incheiere

Prezent la CERF

LG KF510 a fost introdus in cercul telefoanelor mobile in cadrul show-ului de mobile Mobile World Congress ce s-a desfasurat la inceputul acestui an la Barcelona, ca apoi terminalul sa fie prezentat pentru prima data in Romania in cadrul CERF-ului din acest an, alaturi de alte modele ale companiei. Printre ele se afla si modelul KF700 , care are deja un review in exclusivitate la Acasa.ro . Dar prin ce se remarca acest model? In primul rand look-ul foarte elegant si dimensiuni reduse, plus interfata tactila cu reactie haptica . Dar despre acestea si multe alte discutam in randurile urmatoare...

LG KF510 este un slider, care masoara 104,5 x 49,5 x 10,9 mm si care cantareste 91 de grame, acest lucru facand-l pe KF510 unul din cele mai compacte terminale de la ora actuala de pe piata. Telefonul este imbracat in metal si sticla si in ciuda faptului ca in cutie acesta arata impecabil in scurt timp te vei trezi cu dilema amprentelor care se vor imprima atat pe suprafata ecranului si a D-pad-ului tactil, cat si pe partea dorsala metalizata.

Fata lui KF510 este ocupata de ecran si D-pad-ul sensibil la atingere. Terminalul are un "display" de 2,2 inch cu 256.000 de culori si rezolutie de 240 x 320 pixeli. Deasupra lui avem sigla LG, ceva mai sus difuzorul telefonului, iar in partea dreapta difuzorului, camera VGA pentru videoconferinte . Lasand la o parte problema amprentelor discutata mai devreme, ecranului lui LG KF510 se mai confrunta cu o problema si anume lumina solara directa care va dauna afisajului telefonului.

Ajungem si la D-pad-ul tactil, mandria acestui telefon, care se gaseste sub ecran. Ca si in cazul altor telefoane de acest gen de la LG, ca Secret sau chiar Chocolate, tastele acestui D-pad sunt luminate. Primele butoane de sub ecran corespund submeniurilor Menu si Contacts, iar sub ele avem avem butoanele care dau un aer diferit acestui telefon. Reprezentate prin puncte luminoase, aceste taste vibreaza cand sunt apasate, totodata indicand prin sageti si jocuri de lumini in ce directie a meniului ai luat-o, sus/jos, stanga/dreapta, centru. Sub aceste taste gasim ultimele butoane ale D-pad-ului si anume taste de apelare (stanga) si C (cancel).

Este de precizat faptul ca suprafata sensibila la atingere a acestui telefon nu functioneaza prin gesticularea cu degetele directie in care cursorul trebuie sa o ia prin meniu, ca in cazul lui LG Secret, ci e nevoie de o apasare pe semnalul luminos emis de D-pad. Singura "gesticulare" se face atunci cand terminalul se afla in player-ul muzical si folosesti D-pad-ul pentru a da volumul mai tare sau mai incet.

Trecem mai departe si ajugem la alte butoane si anume la cele care compun tastatura acestui telefon. Acesasta este standard alfanumerica cu tastele insirate pe patru randuri. Butoanele sunt plate si mari de nuante diferite asemenea unei table de sah, astfel delimitarea se face mai usor. Se apasa usor, prin urmare scrierea unui mesaj sms sau e-mail nu necesita efort. O problema ar fi totusi, aceea a ultimului rand de taste care este usor inaccesibil. Astfel utilizatorul va trebui sa sustina telefonul cu ambele maini pentru scrierea unui mesaj, mai ales ca centrul de greutate al telefonului se schimba in clipa cand este glisat.

Butoane dedicate si altele

De obicei butoanele dedicate se afla pe laturile unui telefon si aceste este si cazul lui LG KF510. Latura stanga este incarcata de orificiul de agatare a curelusei de siguranta ca ceva mai jos sa intalnim butoanele de volum, care ca si in cazul lui LG Secret au atat rol de marire/diminuare a sunetului unei melodii, cat si oprirea sau marirea sunetului tastelor telefonului.

Latura dreapta este ceva mai incarcata, aici gasim slotul de atasare periferice, adica incarcator, cablu USB si casti, butonul de pornire/oprire telefon care are si un al doilea rol acela de respingere apeluri si butonul dedicat atat MP3-playerului din dotare, cat si ca buton declansator atunci cand utilizatorul foloseste camera foto . Tot pe aceasta latura mai gasim ceva, dar doar atunci cand telefonul este glisat. Este vorba de slotul dedicat cardului microSD care sta ascuns sub carcasa metalica si este aparat de o bucata de plastic modelata asemenea unui card microSD care se potriveste perfect in locas atunci cand telefonul nu este echipat cu acesta componenta; astfel slotul este protejat de praf.

Laturile de sus si de jos nu prezinta nici un fel de butoane sau sloturi asa ca trecem la ultima parte a inspectiei si anume, partea dorsala care isi dezvaluie la glisare camera foto de 3 megapixeli cu flash si oglinda pentru autoportrete. Cand terminalul este inchis LG KF510 este prazdat doar de linia care delimiteaza capatul bateriei de restul telefonului si buton de deblocare al acestuia. Sub acest capac metalic gasim o baterie standard Litiu-Ion cu o capacitate de 800 mAh care in mod teoretic, in modul stand-by rezista pana la 400 de ore si pana la 4 ore de convorbiri.

Tot sub capac gasim si slotul pentru cardul SIM, dar mecanismul de introducere a cartelei este unul din cele mai nereusite. Detaliile urmatoare sunt bine de stiut. Deasupra bateriei ai cateva indicatii desenate de cum trebuie introdusa cartele SIM in telefon, dar din pacate nu vei deslusi un detaliu, acela care indica daca telefonul trebuie tinut inchis sau glisat atunci cand aceasta actiune se efectueaza. Ei bine, tine telefonul inchis altfel vei arunca cartela intr-un loc unde o vei auzi cum zuruie si te vei chinui sa o scoti. Cu telefonul inchis vei cobora usita care blocheaza intrarea ca sa descoperi un fel de sertar in care vei strecura cartela... curaj, nu vei rupe nimic, chiar daca aceasta va fi prima impresie. Odata impinsa cartela inauntru acesta isi va gasi automat locul in acel sertar care il vei impinge inapoi sub partea metalica, asezi bateria in pozitia buna si poti porni telefonul.

Creier fashion

Litera "F" din numele telefonului, LG KF510 , vine de la Fashion, adica acest telefon face parte din aceasta gama. Bineintels ca de obicei aceste terminale nu sunt cele mai inteligente de pe piata, dar KF510 nu se incadreaza tocmai in aceste tipare. Primul lucru care a demonstrat acest lucru este interfata tacticla numita InteractPad care se prezinta foarte bine si vine acompaniata si de reactia haptica care avertizeaza utilizatorul de comenzile date telefonului au fost receptate.

Dar sa trecem prin meniul telefonului. In modul standby, LG KF510 afiseaza pe ecran semnalul, bateria, ora si operatorul de telefonie mobila in partea de sus, submeniurile Menu si Contacts, jos, iar in mijlocul ecranului exista un mini meniu de shortcut-uri catre mesagerie, profile, agenda si Favourites.

Meniul lui LG KF510 este cel standard LG, cu icoane afiste in stil matrice de 4 x 3. Navigarea in meniu de face foarte usor datorita D-pad-ului tactil, desi uneori acesta are dentinda de a "aluneca" in meniuri pe care nu le doresti. Totusi, spre diferenta de LG Secret, D-pad-ul acestui telefon este ceva mai precis pentru ca necesita apasarea butoanelor nu gesticularea pe suprafata tactila.

Tot in acest capitol se incadreaza si mesageria. LG KF510 suporta mesaje SMS, EMS, MMS si e-mail. Asa cum era de asteptat, primele trei feluri de mesaje sunt stocate intr-un inbox, e-mail-uri dispunand de casuta postala separata. Totusi nu pot sa nu depunctez un lucru la acest telefon cand vine vorba de mesagerie. Mai devreme am mentionat ca shortcut-ul de pe ecranul principal duce in mesagerie; este adevarat, dar din pacate acesta te va trimite in inbox-ul de sms-uri sau e-mail nu direct in meniul de scriere de mesaje.

Altfel trimiterea mesajelor este destul de usoara. Dupa ce SMS/MMS-ul a fost scris esti directionat automat spre partea de introducere contact. Spre diferenta de alte telefoane, acest LG nu va intra direct in agenda unde selectezi tu contactul. Mai intai mergi in meniul Options, selectezi agenda, ca abia apoi sa cauti contactul dorit. Multi ar putea numi acest lucru un incovenient, dar nu este asa. La cat de sensibil este D-pad-ul telefonului se prea poate ca de multe ori sa intri in agenda aiurea si sa selectezi alte conecte, dar in acest fel LG iti da o metoda mult mai sigura de trimis mesaje.

Cat despre mesajele e-mail, acestea suporta protocoalele standard POP3 si IMAP4. Un lucru care nu e tocmai placut este lipsa SSL-ului care face utilizarea unor conturi de e-mail imposibila, un exemplu ar fi Google Mail. Trecand peste acest incovenient, mesajele e-mail suporta atasamente de 300 kB.

Fashionista music

Daca LG KF510 este un telefon din gama fashion nu are cum sa redea un sunet ca al unui Sony Ericsson Walkman, un Motorola ROKR sau un Nokia XpressMusic. Adevarul este ca se descurca cat se poate de admirabil. Vine cu propriile casti, dar care sunt destul de incomode, dar care au un transformator pentru mufa standard de 3,5 mm, handsfree si buton de volum.

Daca vrei muzica pe acest telefon in primul rand trebuie sa maresti spatiul de stocare, sa inlocuiesti castile si sa nu dai muzica la maxim . Daca volumul de pe casti si cel al telefonului sunt la maxim ai parte de un zuruit enervat. Idea este sa tii la un nivel mediu tot si asa vei fi multumit de performante.

Daca tie lene sa maresti spatiu, sa pui muzica pe telefon si asa mai departe ai posibilitatea sa asculti radio-ul. Bineinteles ca va trebui sa atasezi castile din dotare, pentru ca acestea au rol de antena. Indicatia cu volumul tinut la meniu ramane valabila si in acest caz.

Tot la capitolul muzica, LG KF510 pune la dispozitia utilizatorului 10 moduri de egalizator, dar din pacate acestea vin presetate din fabrica si nu pot fi modificate. Mai mult, crearea altor egalizari este imposibila asa ca trebuie sa te multumesti cu ce ai.

Performante de 3 megapixeli putere

Performantele lui LG KF510 la acest capitol nu sunt rele deloc. Telefonul dispune de camera foto de 3.0 megapixeli, adica poze la o rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli, are autofocus, stabilizator de imagine flash si posibilitatea de captare video in rezolutie QVGA.

Multe din telefoanele actuale inca au camere foto de 2 megapixeli, fara flash sau autofocus, cum este cazul multor modele Walkman de la Sony Ericsson. Acest telefon vine in schimb cu mult mai multe capabilitati pe care pune in aplicare. Imaginile captate cu KF510 sunt bune, mai ales ca telefonul capteaza culorile reale. Asa cum era de asteptat cele mai bune imagini sunt cele captate in lumina naturala. Singura problema intalnita aici este zoom-ul care se face destul de incet.

O alta capabilitatea a obictivului foto a lui KF510 este captarea video. Rezolutia maxima suportata de acest telefon este cea QVGA, iar filmele sunt salvate in format 3GP. Mai mult de atat nici nu este nevoie.

Conectivitate

Multi se plang pentru ca acest telefon nu are 3G. Nu este cazul sa se "jeleasca" dupa asemenea capabilitati intr-un telefon fashion si mid-range. GPRS-ul si EDGE-ul din dotarea lui KF510 sunt mai mult decat sufieciente. Ambele clasa 10 si alaturi de broswer-ul WAP 2.0 cu suport xHTML, ai posibilitatea de navigare decenta pe internet. Telefonului ii ia in jur de un minut sa se conecteze la o pagina web pentru prima data, ca apoi navigarea sa se face mai usor. In plus KF510 vine cu Yahoo! Mail, oneSearch, Messenger si Address Book preinstalate.

Ultimul cuvant...

Bun este cuvantul care ar descrie telefonul la capitolul functionatelitate. Excelent ar fi cuvantul care descrie look-ul telefonului. Daca lasi deoparte faptul ca terminalul este asaltat de amprente si va trebui curatat des pentru acel look impecabil ai un telefon aratos, destept pentru clasa lui si cat se poate de interactiv datorita D-pad-ului si efectelor de lumina create de acesta. Poate se putea lucra ceva mai mult la player-ul muzical, dar cum acest telefon nu este unul muzical, LG KF510 se descurca bine cu ce are.

Galerie foto LG KF510

Review video al telefonului LG KF510



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea