Stiinta & Tehnologie

LG KE850 Prada Review

A trecut mai bine de un an de cand modelul LG KE850 Prada s-a lansat pe piata, iar o data cu el, LG a arata ca stie sa faca telefoane care sunt si destepte, nu numai aratoase.

1. Introducere
2. In detaliu
3. Meniu
4. Concluzie

Fara concurenta

Daca iPhone-ul a inceput o adevarata revolutie cu ecranul lui sensibil la atingere, LG Prada arata ca stie sa fie si stilat. Cuvantul care ar descrie cel mai bine acest terminal este "sofisticat", atat prin infatisare, cat si prin specificatiile tehnice. Adevarul este ca acest telefon nu este cel mai rasarit si inteligent, dar in materie de telefoane "fashion" ramane cel mai tare, pentru ca nu are concurenta si asta datorandu-se ecranului sensibil la atingere.

The phone wears Prada

Dar sa trecem la inspectia de rigoare. LG Prada are dimensiuni de 98,8 x 54 x 12 mm si cantareste 85 de grame. Telefonul este imbracat in plastic, doar maginile care il inramneaza fiind de metal. Putem spune ca LG Prada este un candybar, dar pentru ca Prada este ceea ce este, este clar ca telefonul este modest in taste. Partea frontala este ocupata in cea mai mare parte de ecranul mare, care masoara 3 inches, sensibil la atingere si suporta 262.000 de culori cu rezolutie WQVGA, adica 400 x 240 pixeli. Deasupra ecranului se afla sigla "PRADA" si difuzorul telefonului.

Si asa ajungem la partea inferioara a telefonului unde gasim trei taste de control, adica butoanele de apelare si respingere/terminare apel, iar intre acestea o tasta "Back", de revenire in meniul anterior. Laturile metalizate ale telefonului, prezinta mai multe butoane: cea stanga are slotul de conectare de periferice, casti sau incarcator, butoanele de volum si cel de sunet, pe cand partea dreapta are butoanele dedicate MP3-player-ului, camerei foto si butonul de blocare.

Latura de sus a lui Prada este ocupata doar de orificiul de agarare a curelusei, iar latura de jos are un singur buton, cel care deschide capacul ce acopera bateria. Tot aici gasim si microfonul. Si asa am ajuns la partea dorsala, adica acolo unde gasim doar lentilele camerei foto de 2 megapixeli. Sub capacul telefonului avem o baterie LGIP-A750 Litiu-Ion cu o capacitate de 800 mAh, care in mod teoretic rezista 300 de ore in modul standby si pana la 3 ore de convorbiri.

Slotul de card SIM se afla deasupra bateriei, iar slotul de card microSD se sub el, lucru care este usor deranjat, pentru ca la o inlocuire de card telefonul trebuie oprit, scoasa bateria si abia apoi inlocuirea cardului. Lucrurile ar fi fost mai simple si logice daca cardul SIM se afla sub baterie.

Detalii si iar detalii

Tehnologia folosita pentru ecranul lui LG Prada se numeste Capacitive Touch Screen . Acest lucru ofera tulizatorului placerea de a manevra ecranul cu degetul, "puterea" unui stylus fiind interzisa in cazul lui Prada. Unii pot spune ca este un lucru rau, altii ca ar fi un lucru "misto" pentru ca astfel utilizatorul are o interactivitate mai mare cu gadgetul.

Unul din cele mai bune lucruri care a reusit sa le faca LG cu acest model este faptul ca lumina solara nu afecteaza vizibilitatea pe ecran, iar pe intuneric ecranul se descurca foarte bine. Pentru ca este un telefon care se bazeaza pe "atingere", tastatura lui Prada, ca si in cazul iPhone-ului este afisata pe ecran, adica este virtuala.

Interfata telefonului se bazeaza pe tehnologie Flash, acest lucru fiind inca un "punct" nou pe piata de dispozitive mobile, dar asta nu inseamna ca Flash-ul inlocuieste sistemul de operare. Navigarea prin meniuri este foarte usor de facut cu meniuri simple foarte "prietenoase". Acest are doua parti, cea buna, dupa cum am spus e "user-friendly", dar si o parte rea, meniurile simple pot sa nu impresioneze pe unii utilizatori.

Tema standard pe care Prada o afiseaza este una monocroma, simpla dealtfel, poate chiar plictisitoare ar spune unii, dar care da foarte bine cu toata infatisarea telefonului. Daca totusi simti nevoia sa faci telefonul sa para mai "vioi", Prada are la dispozitie destule teme mai colorate din care poti sa alegi.

Mesagerie cu bucluc

LG Prada suporta mesaje SMS, MMS si e-mail. Si acum vine problema care a fost discutata de multe ori si anume scrierea mesajelor cu o tastatura virtuala si nu una fizica. Ei bine raspunsul nu este cel asteptat, adica "tastare usoara". Sa scrii un mesaj cu LG Prada iti va lua ceva timp si asta din cauza ca suprafetele tactile, sensibile la atingere nu sunt inca perfectionate. Probleme vin si din partea feedback-ului care nu exista in cazul lui Prada.

Totusi, telefonul vine cu niste functii utile. Una dintre ele este salvarea mesajului automat in fisierul Drafts in caz ca scrierea mesajului este intrerupta brusc, ca apoi daca vrei sa scrii mesajul mai departe, telefonul iti deschide direct mesajul inceput mai devreme.

Clientul de e-mail suporta protocoalele standard POP3, IMAP4 si SMTP. Mesajele e-mail trimise sau primite suporta un maxim de atasamente de 300 KB. Vestea buna este ca servetul SMTP are parola si user diferit, dar clientul e-mail nu suporta conexiuni criptate de SSL, care este de fapt o caracteristica standard a serviciilor e-mail.

Si daca tot a venit vorba de e-mail-uri si internet, trec in revista si conectivitatea telefonului, care de altfel nu este cea mai stralucita, Prada stiind doar GPRS si EDGE. Dar pana la urma pentru verificat de mail, nu trebuie mai mult, dar ar fi fost dragut, la ecranul care il are sa poti vizualiza videoclipuri de pe YouTube.

Memorie slaba

Memoria interna a lui LG Prada este de doar 8 MB, chit ca telefonul vine la pachet cu un card mircoSD de 256 MB. Totodata, telefonul nu suporta creare de "foldere" de utilizator direct prin telefon. Daca trebuie sa faci asa ceva, va trebui sa folosesti cablul USB si PC-ul. Totusi partea buna este ca Prada reuseste sa vizualize fisiere Office ca MS Word, MS Excel si firiere PDF, lucru destul de impresionant pentru un telefon care nu ruleaza sistemul de operare Windows si care nu este nici un smartphone.

Nu cel mai bun "muzician"

Cand vine vorba de multimedia, LG Prada se descurca cum poate. MP3-playerul incorporat suporta Fligh mode-ul, dar nu stie nici un fel de filtrare a melodiilor sau un egalizator pentru muzica. Vestea proasta ca fisierele MP3 pe care le suporta nu sunt nici ele recunoscute si nu le incarca in playlist, astfel ajungi sa alegi sa le redai din folderul in care sunt si le vei asculta la o calitate mai scazuta.

Singura sansa iti ramane atunci radio-ul FM integrat care se descurca de minune sau redarea de videoclipuri care este buna. La ecranul care il are nici nu se putea altfel. Fisierele video se pot vizualiza in mod "portrait" sau "landscape".

Putere de 2 megapixeli

LG Prada este echipat cu o camera foto de 2 megapixeli cu autofocus si flash LED, care poate sa capteze imagini la o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli. Din punct de vedere al vitezei camerei, Prada este cel mai rapid LG, luandu-i 8 secunde pentru a focaliza imaginea, spre diferenta de alte modele care focalizeaza in 9 sau 10 secunde. Camera poate sa faca poze simple sau in "rafala", captand intre 3 si 6 poze intr-un timp foarte scurt.

In conditii de lumina bune si daca pozele sunt facute spatii deschise, camera foto descurca binisor desi are o tendinta de a aplica un efect de "sharpen" automat cand imaginea este captata. In schimb pozele facute in spatii inchise se comporta mult mai bine, dar cu o conditie, sa fie facute in timpul zilei.

Chiar daca telefonul este echipat cu flash LED, lumina acestuia este prea slaba, asa ca evita sa faci poze pe intuneric. In schimb LED-ul poate fi folosit pentru poze in modul macro, iar night mode-ul ii lipseste cu desavarsire. Setarile camerei foto includ functii ca rezolutia imaginii, nivelul de lumina sau expunere si moduri de editare e pozelor ca sepia, alb/negru, negativ si asa mai departe.

In finalul "analizei" foto, LG Prada poate sa faca si inregistrari video cu o rezolutie WQVGA, adica de 400 x 240 pixeli si salveaza videoclipurile in format 3GP.

Ultimul cuvant

In mare LG Prada este un telefon de exceptie. S-ar fi putut integra si o conectivitate 3G sau un Wi-Fi si un music player care sa isi recunoasca fisierele audio, pentru ca telefonul pare sa fie dedicat segmentului multimedia. Ca telefon "fashion", LG Prada este cel mai rasarit de pe piata chiar si la ora actuala si daca lipsa 3G-ului nu te deranjeaza la pretul care il are, s-ar putea ca telefonul sa fie ideal pentru tine.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea