Stiinta & Tehnologie

#samsung pixon #lg renoir #telefon mobil #megapixeli #8 mp #versus

LG KC910 Renoir versus Samsung M8800 Pixon

LG si Samsung sunt rivali de multi ani mai ales pe piata asiatica. Dar tehnologia a evoluat, iar acum ca stacheta au fost ridicata in materie de telefoane mobile, cei doi producatori au o lupta si mai acerba pentru suprematie.

.

Asemanari multe intre rivali


Masurile celor doua terminale este asemanatoare. masoara 107,9 x 54,6 x 13,8 mm si cantareste 121 g. Aspectul celor doua telefoane este si el asemanator, chiar daca un telefon are carcasa confectionata din plastic, iar celalalt din metal.

Totusi, : amprentele si lumina solara directa.

Atat LG Renoir , cat si Samsung Pixon sunt dispozitive cu ecran complet tactil si o tastatura virtuala. Daca Samsung Pixon dispune de un ecran cu diagonala de 3,2 inch cu 256.000 de culori si rezolutie de 240 x 400 px, LG Renoir are cu ecran mai mic, de 3 inch, tot cu 256.000 de culori si aceeasi rezolutie.

D-pad-ul celor doi rivali este si el aproape identic. LG Renoir are un panou de navigare format din trei butoane, iar Samsung Pixon, la fel. ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/modul" title="modul">Modul de fotografiere este si el indentic in cazul ambelor telefoane, Samsung Pixon va capta o imagine doar cu tasta dedicata de pe latura dreapta, iar butonul central din D-Pad va scoate utilizatorul din modul de fotografiere. Aceeasi regula se aplica si in cazul lui LG Renoir.

O alta asemanare intre cele doua terminale este tastatura. LG Renoir dispune de tastatura virtuala, care in modul de scriere mesaje, poate deveni QWERTY prin intoarcerea pe orizontala a terminalului. Acelasi gen de sistem il are si Samsung Pixon.

Blocarea sau deblocarea ecranului este usor diferita in cazul celor doua telefoane. LG Renoir isi blocheaza ecranul printr-o tasta aflata pe latura dreapta, in timp ce Samsung-ul are un buton dedicat pe latura stanga.

Caracterisiticile lui Renoir si Pixon

Lucrurile nu se simplifica la capitolul inteligenta. Samsung Pixon are 200 MB memorie interna si suporta card microSD (TransFlash) de pana la 16 GB. LG Renoir are 100 MB memorie interna si are slot pentru card microSD pentru upgrade de pana la 16 GB. Nici unul din terminale nu vine la pachet cu un card microSD.

Viata telefoanelor este data si de bateria acestora. La acest capitol terminalele sunt iar foarte asemenatoare pentru ca ambele dispun de acumulatori standard Litiu-Ion de 1000 mAh. Atat LG Renoir, cat si Samsung Pixon au senzor de rotire si accelerometrul.

Samsung Pixon suporta mesaje SMS, MMS si e-mail. In tabara opusa, LG renoir vine in plus cu suport pentru EMS. Trimiterea mesajelor se face in acelasi fel si ambele telefoane au doua casute postale, una dedicata mesajelor SMS/MMS/EMS si alta e-mail-urilor. Protocoalele suportate de ambele telefoane sunt cele standard POP3 si IMAP4.

Razboiul megapixelilor


Criteriul cel mai important de comparatie este insa camera foto a fiecaruia. CMOS-ul lui Samsung Pixon este plasat pe partea dorsala a terminalului si este protejat de lentile active. In acest mod nu este tinta amprentelor. Totodata, pozitionarea lui este buna pentru ca posibilitatea ca mana utilizatorului sa acopere obiectivul este mult mai mica. Camera foto a lui Samsung are flash LED.

Obiectivul foto a lui LG Renoir este ascuns in spatele unor lentile ce se vor activa doar cand inelul care le inconjoara este rotit. Si lentilele acestui aparat sunt protejate de amprente si praf si se evita problema de acoperire a lor pentru ca pozitionarea este buna. Acest model LG are incorporat flash-ul Xenon, spre deosebire de Samsung Pixon care are doar flash LED.

Totusi, testul imaginilor captate este cel mai important. Desi zoom-ul lui LG Renoir s-a dovedit a fii mai bun, iar sistemul de macro si autofocus mult mai stabil, chiar daca in lumina artificiala ambele au prezentat probleme la capitoului focalizare in macro pe un obiect. Culorile in cazul lui Renoir au fost mai vii si mult mai naturale, dar zgomotul de imagine a fost mai bine tinut sub control de catre Pixon, dar telefonul supraexpune imaginilor captate.

Atat LG Renoir, cat si Samsung Pixon au senzor foto de 8 MP cu autofocus si flash. Ambele terminale vin dotate cu tehnologii bune, Renoir dispune de autofocus, tehnologia de detectare a fetei, clipitului si zambetului, dar nu are stabilizatorul de imagine. Pe de alta parte Pixon se mandreste cu functii geo-tagging, auto-panorama shot, tehnologia de detactare a fetei, zambetului si clipitului si stabilizatorul de imagine.

Samsung Pixon are capabilitati de inregistrare video la rezolutie WVGA cu 30 fps si la rezolutie QVGA cu 120 fps, iar in tabara opusa, LG Renoir se lauda cu aceeleasi capacitati de inregistrari video la rezolutie VGA cu 30 fps sau QVGA cu 120 fps. Videoclipurile captate de ambele telefon se salveaza in format 3gp. Renoir si Pixon dispun de efecte pentru imagini ca negative, sepia sau alb si negru, de functii de taiere, copiere, editare sau adaugare de imagini.

Performante audio

Cele doua terminale sunt dedicate functiei foto, deci niciunul nu trebuie sa exceleze la capitolul muzica. Totusi, sunetul redat de difuzoarele externe ale lui Pixon nu dezamageste, dar cel redat prin casti lasa de dorit, chiar daca telefonul vine la pachet cu un set de casti bune. Acestea au slot pentru standard de 3,5 mm cu un trasformator pe fir in caz ca utilizatorul doreste schimbarea lor. Terminalul mai suporta crearea de playlist-uri si sortare de melodii.

Pe de alta parte, LG Renoir are incorporat sistemul de sunet Dolby Digital, iar sunetul redat este mult mai bun atat prin difuzoarele externe cat si prin casti. Are slot pentru mufa de 3,5 mm doar firul castilor, dar nu are egalizator. Ca si Samsung Pixon, terminalul da  posibilitatea de creare de playelist-uri si sortare de melodii.

Ambele telefoane dispun si de radio FM, dar Pixon il are cu RDS. Pentru utilizarea lui ambele telefoane vor avea nevoie de atasarea castilor audio care au rol de antena. Cautarea de posturi se face manual sau automat in cazul ambelor terminale.

Conectivitatea

Si la capitolul conectivitate LG Renoir puncteaza pentru ca terminalul suporta standardele de GPRS si EDGE, ambele de clasa 10, 3G cu HSDPA si vine dotat cu Wi-Fi 802.11 b/g. Nu ii lipseste nici Bluetooth-ul versiunea 2.0 cu A2DP sau USB-ul.

Samsung Pixon are alta configuratie de conectivitate. Telefonul suporta GPRS si EDGE, ambele de clasa 10, are 3G cu HSDPA, dar nu si Wi-Fi. Asemenea lui Renoir, nu ii lipseste Bluetooth-ul versiunea 2.0 cu A2DP si USB-ul.

Ultimul cuvant

LG Renoir si Samsung Pixon sunt doua telefoane mobile cu functii fotografice foarte asemanatoare. Calitatea imaginilor captate de cele doua terminale este foarte buna, chiar daca in unele cazuri Renoir se prezinta ceva mai bine. In ciuda acestui fapt, Pixon vine si completeaza cu un set de tehnologii de care Renoir duce lipsa. Batalia este si mai crancena pentru ca ambele telefoane vin cu suport pentru formatele DivX si XviD. Totusi, telefonul LG ar putea si mai dorit pentru sistemul de sunet Dolby Digital.

Mai sunt si alte detalii care il vor face Renoir mai dorit decat Pixon, conectivitatea Wi-Fi fiind un punct forte in cazul LG-ului. Ambele telefoane se remarca ca aspect, chiar daca dimensiunile difera vag. Algerea unui model va fi foarte grea si posibil ca solutia sa fie devotamentul cumparatorului pentru o marca si nu neaparat a capabilitatilor, pentru ca cele doua se egaleaza.

Galerie foto cu LG Renoir si Samsung Pixon

Galerie foto cu imagini captate de LG Renoir si Samsung Pixon

Test video realizat cu LG Renoir

Test video realizat cu Samsung Pixon

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea