Stiinta & Tehnologie

#viewty ii #s-class 3d #lg gc900 viewty smart

LG GC900 Viewty Smart Review

Unul dintre cele mai aratoase telefoane mobile prezentate in acest an este LG GC900 Smart, urmasul primului model Viewty , LG KU990. Versiunea a doua a terminalului s-a lansat in primavara lui 2009.

Specificatiile tehnice ale dispozitivului sunt impresionante, ecran sensibil la atingere, tehnologia Dolby Digital, interfata de utilizator S-Class 3D sau camera foto de 8 MP.

Caracteristicile lui

sau . Deasupra ecranului gasim difuzorul telefonului, senzorul de lumina si camera secundara VGA pentru teleconferinte. Sub ecran se afla D-Pad-ul format dintr-o singura tasta fizica, lunga cat latimea telefonului, astfel intreg sistemul de control al telefonului facandu-se prin butoanele virtuale. Terminalul este confectionat din plastic, desi carcasa acestuia are aspect metalic.

Este posibil ca acest material sa nu fie pe placul tuturor, alegerea facuta de cei de la LG fiind mai mult decat corecta, carcasa din plastic fiind mult mai usoara decat una metalica. Desi partea frontala este tinta amprentelor, capacul bateriei este confectionat dintr-un plastic mat care nu retine murdaria sau urmele.

Laturile lui Viewty II sunt nu sunt foarte incarcate. Cea stanga prezinta un slot, cel al cardului microSD si tasta interfetei de utilizator S-Class 3D. Pe latura dreapta gasim slotul pentru atasare periferice, incarcator si cablu USB, gasim tasta dubla de volum si butonul dedicat camerei foto. Pe latura superioara gasim, butonul care deblocheaza ecranul, dar care are functie de dubla de pornire/deschidere telefon.

Latura inferioara este intacta. , tastarea se face mult mai usor. Dar pentru ca ecranul lui sau gen. Din pacate player-ul nu dispune si de functii avansate de egalizator, dar utilizatorul poate sa isi formeze propriile playlist-uri. Formatele video suportate de GC900 Viewty Smart sunt DivX, XviD si MP4.

Daca te-ai saturat de muzica stocata, incerca radio-ul FM. Bineinteles ca ai nevoie de casti atasate, pentru ca acestea, ca in cazul altor telefoane, au rol de . Ai posibilitatea de scanare automata dupa un post radio, dar poti cauta posturi radio si manual. Totodata acest telefon iti va indica pe ecran si postul de radio selectat. Totodata, modelul dispune de transmitator FM.

Camera foto/video a lui Viewty II

Unul din atuurile lui Viewty II este camera foto de 8 MP. Senzorul foto este ajutat de autofocus, de flash LED si de diferite tehnologii, precum stabilizator de imagine sau functii geo-tagging. Totodata, terminalul este capabil sa faca inregistrari video la rezolutie de 720 x 480 px cu 30 fps sau sau filmari slow-motion.

Lentilele camerei foto sunt cele folosite si pana acum de LG, adica Schneider Kreuznach. Totusi, aici intalnim si un incovenient si anume faptul ca obiectivul nu este protejat, iar utilizatorul le va murdari deseori. Imaginile capatate cu LG Viewty II sunt de o rezolutie maxima de 3264 x 2448 px. In lumina naturala acestea vor avea detalii si culori foarte bune, iar in lumina artificiala, lucrurile se schimba foarte putin, iar teleofnul pastreaza culorile reale.

Spre deosebire de alte modele ale producatorului coreean acest telefon nu are un flash care supraexpune imaginile, iar stabilizatorul de imagine face captarea de imagini foarte usoara. Mai mult, zgomotul de imagine este foarte bine tinut sub control, acesta fiind prezent doar in conditii de iluminare foarte scazuta.

Din pacate exista si cateva incoveniente ca faptul ca telefonul nu este bine tinut in mana datorita formei si pozitionarii camerei foto. Ca in cazul multor terminale cu ecran tactil, pentru a nu acoperi obiectivul, utilizatorul va sprijini degetele de suprafata ecranului, astfel deseori acesta va apasa tastele D-pad-ului si va fi scos din meniul camerei foto.

Totusi, telefonul reuseste sa impresioneze pentru ca are o paleta larga de moduri de captare imagini, de la cel standard auto, la cel panoramic, dispune de efecte de imagini, iar rezultatele capturilor video sunt chiar impresionante. Mai mult, terminalul suporta formate DivX si Xvid, adica posibilitatea de a viziona si inregistra filme in format .avi. Galeria foto pe care Viewty II o are este de invidiat pentru ca imaginile sunt sortate in fuctie de zile si afisate in mod 3D.

Conectivitate

LG Viewty II dispune de conectivitatea standard GPRS clasa 10 cu viteze de download cuprinse intre 32 - 48 kbps, EDGE tot clasa 10 cu viteze de download de 236,8 kbps, 3G cu HSDPA (7,2 Mbps), Bluetooth versiunea 2.0 cu A2DP si port miniUSB. Mai mult, terminalul este compatibil si 3G cu HSDPA si Wi-Fi 802.11b/g.

Navigarea pe Internet se face destul de usor, pentru ca Viewty II dispune de broswer-u WAP versiunea 2.0 cu suport xHTML si HTML. Transferul de date se face si el foarte usor, atat prin Bluetooth cat si prin USB. Daca utilizatorul va selecta optiunea de Mass Storage Device, va trebuie sa aiba un card microSD atasat telefonului.

In caz ca acesta lipseste, transferul de date se va face prin programul PC Suite III, care se afla pe CD-ul din pachet. Spre deosebire de alte versiuni ale lui PC Suite, acesta nu va prezenta probleme la instalare si va recunoaste telefonul rapid, dar telefonul nu este compatibil cu versiuni mai vechi ale softului. Totodata, pentru instalarea noii versiuni este necesara dezistalarea celei vechi de pe PC. LG Viewty II vine si cu receptor GPS incorporat, iar informatiile pentru functia de aGPS se pot descarca prin conectivitate 2G, 3G sau Wi-Fi.
 
Ultimul cuvant

LG GC900 Viewty Smart este un urmas demn al primului Viewty. Paleta larga de aplicatii, functii si imbunatatiri aduse noului model nu pot decat sa bucure fanii. Telefonul se poate mandri cu o infatisare de invidiat, reusind sa impresioneze asa cum a facut-o LG Secret cand s-a lansat pe piata.

Totodata, pe langa look-ul curat si stilat, Viewty II este ajutat de interfata de utilizator foarte personalizabila, camera foto generoasa de 8 MP, suportul DivX/Xvid/Dolby si conectivitatea ridicata. Desi cu mici inconveniente, telefonul reuseste sa impresioneze atat fanii, cat si restul utilizatorilor.

Galerie foto LG GC900 Viewty Smart

Galerie foto cu imagini captate de LG GC900 Viewty Smart

Test video cu LG GC900 Viewty Smart

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea