Stiinta & Tehnologie

#lg #eco solar power cellphone #concept #eco

LG Eco Solar Power Cellphone, un nou concept "eco"

Moda electronicelor "verzi" se extinde pe zi ce trece si ea nu este adoptata doar de producatorii de telefoane mobile, ci si de designerii independenti care realizeaza concepte de terminale si numai.

Cel mai recent prototip eco al unui dispozitiv de acest gen vine din partea lui Aaron Martinez care a dezvoltat doua idei de telefoane mobile special pentru competetia Design the Future.

Terminal pentru concurs

Modelul care atrage atentia se numeste LG eco solar power cellphone si se foloseste de lumina incandescenta si florescenta sau direct de la lumina solara pentru a-si incarca acumulatorul. Acest procedeu este de fapt ajutat de celulele fotovoltaice pe care le are in componenta sa. Bineinteles ca designerul a adaugata si o serie de specificatii modelului. Astfel, conceptul Solar Power Cellphone ruleaza sistemul de operare Windows Mobile si dispune de ecran sensibil la atingere cu tehnologia LED cu iluminare din spate. Rezolutia display-ului este mai mult decat generoasa, 1920 x 1080 px, adica Full HD.

Alte detalii

Modelul dispune deun broswer web care se bazeaza pe tehnologia Microsoft Silverlight si dispune de o camera foto cu senzor de 8 MP care poate face capturi video in Full HD de 1080p. Modelul mai dispune si de o "lupa digitala" care ar putea mari imaginea de 10x.

Nu se stie daca compania coreeana LG va realiza acest model. Pana acum acestia au lansat pe piata telefoane mobile ecologice, dar acestau au functii normale si folosesc un panou solar pe post de capac al bateriei care incarca acumulatorul telefonului mobil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea