Stiinta & Tehnologie

LG are drepturi la tehnologia Dolby pentru mobile

Daca unii lanseaza doar telefoane mobile, altii incep sa isi extinda domeniul de activitate. Nu prea mult, dar intratat incat sa detina cu un drept mai mult decat altii.

Acesta este cazul companiei coreene de electronice, LG, care recent a pus mana pe drepturile tehnologiei Dolby . Nu mare lucru, ar zice unii, dar treaba sta altfel...

Mana in mana cu Dolby

Este de la sine inteles ca cei de la LG nu s-au trezit intr-o dimineata pur si simplu insumandu-si drepturile pentru aceasta tehnologie. In spatele acestei miscari sta atat compania coreeana cat si cei de la Dolby. Impreuna acestia au anuntat cum ca LG vor fii primi dezvoltatori de telefoane mobile care vor avea incorporata tehnologia Dolby Mobile .

Daca stam putin sa ne gandin, LG au fost primii care au integrat si suportul DivX in telefoanele lor mobile, LG Secret fiind cel mai bun exemplu. Asa se face ca cele doua companii au semnat intelegerea prin care LG are voie sa foloseasca munca celor de la Dolby.

Cu tolba de functii

Partea cea mai buna din toata intelegerea este meniul care il duce in spate Dolby Mobile. LG va putea astfel sa integreze in telefoanele sale functii si tehnologii ca Mobile Surround, special pentru telefoanele mobile, Sound Space Expander pentru playback muzical, Natural Bass, High Frequency Enhancer, Graphic EQ, Sound Level Control si Mono-to-Stereo Converter, care ridica calitatea playback-ului de continut generat de utilizator.

Mai mult decat atat, cei de la LG si-au facut publica intentia de a integra aceasta tehnologie in telefoanele high-end multimedia ce se vor lansa la sfarsitul acestui an calendaristic. Nu putem decat sa asteptam rezultatul final.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea