Stiinta & Tehnologie

#peugeot #geneva #rcz #peugeot 5

Leul lui Peugeot "rage" la Geneva 2010

Peugeot anticipeaza “ragete” de interes la cea de-a 80-a editie a salonului auto de la Geneva din martie, atunci cand compania lanseaza doua concepte uimitoare: Peugeot 5 si SR1 Sport Coupe, aruncate intr-o arena publica pentru prima data.

Ambele vor imparti centrul scenei, alaturi de asteptatul Peugeot RCZ , dezvaluit cu doar cateva saptamani inainte de a intra in vanzare.

Etalandu-si noua insigna (leul) mai evoluata, elegantul 5 de la Peugeot a creat agitatie instantanee datorita designului sau indraznet si inovatiilor, atunci cand detaliile au fost dezvaluite pentru prima data la inceputul acestei luni. Alimentata prin intemediul tehnologiei HYbrid4 diesel, masina produce 200 CP si emisii zero atunci cand este trecuta in modul electric. Aceasta tehnologie revolutionara prevede, de asemenea, economie de combustibil de peste 74 mpg si emisii de numai 99g/km, fara nici un compromis la capitolul performanta sau rafinament.

Elementele care pun in prim plan protectia mediului inconjurator nu pot lipsi din standul Peugeot de la Geneva. Fie ca este vorba de Peugeot i0n, primul vehicul 100% electric din Europa si totodata confirmarea ca proiectul de mobilitate BB1 va deveni realitate, sau de altceva, important e ca acest aspect constituie un centru de interes . De fapt, 50% din vehiculele Peugeot vandute in Europa au emisii de CO2 de sub 130 g / km.

Geneva va avea parte, de asemenea, de prezentarea tehnologiei Peugeot-HDi micro-hibrida, care va fi lansata in 2011 si prevede reducerea consumului de carburant si a emisiilor cu pana la 15% in mediul urban. Isi va face intrarea si 3008 HYbrid4 plug-in, care urmeaza sa fie lansat in anul 2012, cu emisii de CO2 de doar 50g/km.

Luminile reflectoarelor vor straluci, dupa cum spuneam la inceput, si pe conceptul SR1 care, impreuna cu RCZ Sports Coupe dovedesc ca flerul Peugeot pentru design-ul rafinat, de felina, este in plin dinamism.

Alaturi de concepte va sta duo-ul format din 3008 si 5008 si, in cele din urma, in standul Peugeot va fi integrat si inovatorul program de mobilitate “Mu by Peugeot”, demonstrand pozitia unica a companiei de a putea oferi un numar important de solutii de mobilitate, autoturisme, vehicule comerciale usoare, scutere si biciclete.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea