Stiinta & Tehnologie

#comenzi #leaf #nissan #japonia

Japonezii au comandat peste 3.500 de unitati Nissan Leaf in doar trei saptamani

Nissan a stabilit comenzi pentru peste jumatate din numarul total de unitati Leaf pe care vroia sa le vanda in 2010 in doar trei saptamani, toti clientii de pana acum fiind de pe piata din Japonia.

Oficialii Nissan au anuntat cu mandrie ca au gasit clienti pentru jumatate din numarul total de unitati Leaf pe care vor sa le comercializeze in 2010 in doar trei saptamani. Astfel, clientii Nissan de pe piata auto din Japonia au comandat 3.754 de unitati Leaf la doar trei saptamani de la debutul de pe piata interna. Initial, acestia pregateau sa vanda doar 6.000 de unitati Nissan Leaf in anul 2010.

Contrar asteptarilor, principalii clienti pentru noul Nissan Leaf sunt persoanele private, 64% dintre clienti fiind persoane fizice, iar 61% dintre clienti au o varsta de peste 50 de ani. Cei de la Nissan au anuntat ca au primit deja feedback pozitivi din partea clientilor pentru "performantele ecologice remarcabile", "pretul accesibil pentru un vehicul electric " si "sistemul IT avansat al acestui model". In mod surprinzator, aceste aprecieri au venit inainte de livrarea primelor unitati, clientii din Japonia urmand sa primeasca primele exemplare Nissan Leaf abia in decembrie.

Nissan Leaf este disponibil si pe piata din Statele Unite ale Americii de doua zile. La fel ca in cazul pietei din Japonia, primele unitati Leaf vor fi livrate la sfarsitul anului. Nissan Leaf are o autonomie de 160 de kilometri cu o baterie incarcata complet, viteza maxima pe care o poate atinge fiind de 140 km/h. O incarcare completa va putea fi realizata prin prizele normale in circa 8 ore, alternativa fiind un lant de "alimentatoare" speciale in care masina poate fi alimentata la 80% din capacitate in 30 de minute.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea