Stiinta & Tehnologie

#iphone #malware #software #jailbreaking

iPhone, tinta unui malware deghizat ca software de jailbreaking

ong>Odata cu intrarea in legalitate a jailbreaking -ului (procesul in urma caruia se obtine acces la fisierele de sistem iPhone, fiind astfel posibila instalarea aplicatiilor terte) in Statele Unite, atacatorii cibernetici au demarat o "campanie" ampla de raspandire malware .

Jailbreaking-ul a fost declarat legal pe 26 iulie 2010, iar utilizatorii iPhone pot sa instaleze si sa deblocheze orice telefon mobil fara consecinte legale. Totusi, cei ce vor sa deblocheze iPhone-ul trebuie sa fie atenti la software-ul pe care il descarca in acest scop.

Aici intra in scena noul malware. Utilizatorii sunt anuntati pe e-mail de o noua aplicatie pentru jailbreaking, iar pentru a intra in posesia aplicatiei, acestia sunt invitati sa faca clic pe un link care duce catre o pagina web unde se regaseste software-ul. Imediat ce utilizatorul da clic pe link, un fisier .exe se descarca pe calculator. Odata salvat si rulat, fisierul executabil deschide calea catre un troian.

Identificat ca Trojan. Generic .3010833, acest malware este un keylogger care transmite tot ceea ce utilizatorul scrie la calculator catre o adresa de email specifica. Astfel autorii de malware pot intercepta informatii precum: site-uri vizitate, nume utilizator si parola, informatii bancare, numar pin, numere de conturi, parole, etc.
  •   2010-07-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare