Stiinta & Tehnologie

iPhone si iPod vor beneficia de VLC Player

Stirile despre iPhone -ul "vechi" sunt depasite, dar pentru ca noul iPhone e gata sa fie lansat pe piata, aplicatiile pentru el curg si ele garla.

Asa cum se stie, iPhone a fost si va ramane unul dintre cele mai bune terminale multimedia si asta din cauza ecranului sau de 3,5 inchi cu 16 milioane de culori. Din pacate dispozitivele mobile suporta doar anumite playere video si doar cateva formate de acest gen.

iPhone reloaded

Dar sa ne improspatam putin memodie in legatura cu iPhone-ul. Terminalul masoara 115 x 61 x 11,6 mm, cantareste 135 de grame si functioneaza in retea GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900.

Inovatiile pe care iPhone-ul le-a adus sunt destule, pintre ele se numara metoda numita Multi-touch , accelerometrul care este un sensor de miscare si un sensor de proximitate pentru oprire automata a dispozitivului.

Pentru ca telefonul ruleaza sistemul de operare Mac OS X , formatele pe care le suporta erau limitate. Dar iata ca aici intra in scena VLC-ul. Se aude ca player-ul va VLC va di implementat in nou iPhone si suporta formate MPEG, MPG, AVI, MP3 si cat de curand si formate FLAC, OGG, VCD, DivX, WMA si WMV.

Inca in teste

Totusi aplicatia poate fi descarcata si instalata si pe iPhone-urile actuale. Numit VLCiPhone, aceasta este moment disponibila comunitatii online Zoddttd care in prezent testeaza "produsul".

Partea si mai bina este ca de VLCiPhone va beneficia si iPod Touch -ul. Singura problema ramane decodarea iPhone-ului. Pentru ca VLCiPhone sa ruleze pe telefonul de la Apple, acesta trebuie sa fie decodat.

Dezvoltatorii acestui player promit ca vor lansa VLCiPhone-ul foarte curand, deci ne putem astepta ca in aceasta vara sa vedem mai multe pe iPhone-le noastre, mai ales ca Orange-ul va lansa dispozitivul oficial si la noi.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea