Stiinta & Tehnologie

iPhone - Nou, impresionant si deja vulnerabil

La m
ai putin de 72 de ore de la lansarea pe piata, companiile si hackeri au identificat deja vulnerabilitati ale iPhone-ului Apple.

Cea mai grava este legata de browser-ul Safari. Errata Security a semnalat o vulnerabilitate care, o data speculata, ii poate permite atacatorului sa preia controlul asupra browser-ului.

O alta problema, semnalata tot de Errata Security , este legata de Bluetooth.

Lansarea iPhone-ului a fost considerata probabil o provocare pentru hackeri. Una dintre distractiile sfarsitului de saptamana a fost descoperirea parolelor pentru accesul de root la telefon, "dottie" si "alpine". Desi pana acum aceste parole nu au putut fi utilizate intr-o actiune exacta, utilizarea lor este considerata o provocare de catre comunitate in incercarea de a infrange tehnologia de la Apple. Una dintre victoriile dorite cu ardoare in mod public de catre hackeri este patrunderea functionara drepturilor digitale de management.

Ceea ce pare a intarzia putin acest lucru, este faptul ca nu toti cei implicati in cautari au achizitionat un iPhone.

In acelasi timp, Internet Security Center anunta noi e-mail-uri riscante trimise catre iPhone-uri. Unul dintre ele are ca subiect "Ati castigat un nou iPhone" iar link-ul duce la o pagina care incearca sa exploateze vulnerabilitatile si sa descarce un executabil "sys----.exe" care pare a provoca spam.

Alt tip de atac include un e-mail care incearca sa ii convinga pe utilizatori sa cumpere un iPhone de pe o pagina de Internet care pare a fi a lui Aplle. Evident, site-ul este fals, iar cei care cad in cursa trimit bani undeva in Letonia.
  •   2007-07-03
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii