Stiinta & Tehnologie

iPhone este vulnerabil

Cercetatorii de la Independent Security Evaluators au anuntat cel putin doua exploatari care profita de modul in care Apple iPhone deschide o pagina web special creata in Safari, realateaza Reuters

Intr-o schita preliminara a prezentarii Black Hat, cercetatorii ISE au notat ca "exista probleme serioase cu design-ul si implementarea securitatii pentru iPhone", iar cele mai multe procese ruleaza cu privilegii administrative. De asemenea, sistemul de operare al iPhone permite cu usurinta crearea unei exploatari, odata ce este descoperita o vulnerabilitate .

Cercetatorii au declarat ca au descoperit o astfel de vulnerabilitate in browserul Safari. Desi acestia au creat propriile exploatari pentru iPhone, exploatari publice pentru aceste vulnerabilitati specifice nu exista. Apple a fost notificata pe 17 iulie, insa nu a raspuns inca.

Una dintre exploatari necesita ca browserul Safari sa deschida un web site malitios. Odata aflat pe aceasta pagina, se pot obtine cu usurinta date personale , fisiere text SMS, arhiva apelurilor, parole, e-mail-uri, arhiva browserului si voice mail-uri.

A doua exploatare creata de cercetatori a facut ca iPhone-ul sa determine un sistem sa sune si sa vibreze pentru o secunda dupa vizitarea unui web site malitios. Aceasi exploatare poate apela un numar de telefon , trimite un mesaj text, sau sa dechida microfonul telefonului pentru a reda conversatiile din jur.

Detaliile exacte despre vulnerabilitatea exploatata vor fi prezentate saptamana viitoare in cadrul conferintei Black Hat din Las Vegas.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea