Stiinta & Tehnologie

#iphone 4g #telecoms korea #apple

iPhone 4G s-ar putea lansa in iunie

S-ar putea ca cei de la Apple sa lanseze noua versiune a telefonului iPhone, in luna iunie a alui 2010, iar modelul s-ar putea denumi iPhone 4G .

Cea mai recenta versiune iPhone, 3GS , se poate achizitiona in prezent si de pe piata autohtona.

Detalii despre iPhone 4G

Informatiile referitoare la noul telefon mobil Apple vin de la surse din interiorul companiei coreeane de telefonie mobila, Telecoms Korea . Acestea declara ca reprezentantii companiei au semnat deja un contract cu Apple pentru vanzarea telefonului iPhone 4G care ar incepe sa se distribuie din luna iunie 2010. Totodata, in luna iunie a acestui an modelul iPhone 4G se va lansa la nivel global. Aceleasi surse mai declara ca noul telefon mobil ca avea doua module de camera foto , un acumulator mult mai puternic si un fel de serviciu TV, dar care va fi oricum disponibil numai intre granitele coreene.

Mai mult, se pare ca operatorul de telefonie mobila Telecoms Korea va primi primele prototipuri iPhone 4G in luna aprilie 2010 pentru testele de rigoare. Din pacate nu se stie daca numele telefonului Apple este cel real. Operatorul coreean nu detine inca retele LTE (4G), prin urmare conectivitatea 4G este exclusa din lista de specificatii tehnice.

iPhone 3GS

Cel mai recent telefon Apple masoara 12,3 mm grosime, are  ecran tactil de 3,5 inch cu rezolutie de 480 x 320 px. Modelul are o camera foto de 3 MP cu autofocus. Telefonul are conectivitate maxima 3G si Wi-Fi 802.11b/g, iar iPhone-ul 3GS poate fi achizitionata si in Romania prin operatorul Orange. In functie de tipul de abonament, perioada contractuala si modelul ales, pretul noului iPhone 3GS variaza intre 199 euro si 519 euro.

Din pacate, utilizatorii romani de iPhone pot avea anumite surprize legate de abonamentul la internet. Acestia pot oricand sa ramana in "pana de net" daca folosesc iPhone-ul din dotare ca modem, pentru convorbiri prin VoIP (Voice over IP) sau pentru transferde de fisiere de tip peer to peer.

Reprezentantii operatorului declara ca aceasta situatie este descrisa in rubrica de " Termeni si conditii " pe site-ul operatorului: "Pentru a asigura o calitate optima a serviciului de date in intreaga retea si pentru a oferi acces tuturor la acest serviciu, Orange isi rezerva dreptul de a suspenda oferta de date pentru iPhone 3GS on situatia unei utilizari abuzive a acestui serviciu, cum ar fi: folosirea telefonului ca modem, voice over IP, transfer de fisiere de tip peer to peer".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea