Stiinta & Tehnologie

#functie #aplicatie #recunostere vocale #ipod shuffle #ipod #iphone 3.0

iPhone 3.0 are soft de recunoasterea vocii

Noul sistem de operare pentru iPhone, versiunea 3.0 a fost anuntat oficial in urma cu o luna.

Printre update-urile pe care le aduce cu sine se numara si o functie de recunoastere vocala.

Jibbler pentru iPhone

Software-ul se numeste Jibbler si va fi incorporat intr-una din aplicatiile existente pe iPhone, SpringBoard-ul care controleaza ecranul principal si porneste diferite alte functii.

Totusi, Jibbler nu a fost inca confirmat de reprezentantii Apple, desi se stie ca americanii au tendinta de a incorpora orice tehnologie noua in dispozitivele compatibile. Jibbler este o aplicatie care a fost incorporata in noul iPod Shuffle.

Functia "shake to shuffle" a fost si ea introdusa in noul iPhone 3.0, aplicatie care initial a fost  intalnita la playerele muzical iPod Nano.

Au facut si altii

In luna noiembrie a lui 2008, cei de la Google anuntau si o aplicatie de recunoastere vocala pentru iPhone. Software-ul realizat de Google functiona numai pe iPhone, dar compania planuia sa-l adapteze si sa-l lanseze si pentru alte terminale.

Odata instalat si activat, utilizatorul va duce telefonul la ureche si va pune o intrebare. Aceasta poate varia de la gasirea unor informatii de restaurante, localuri sau altele, pana la lucruri de interes general cum ar fi "cat de inalt este muntele Everest ".

Sunetul captat este convertit intr-un fisier digital audio si este trimis catre serverele Google care vor determina cuvintele rostite. Acestea vor fi trimise in motorul de cautare, iar rezultatul va fi afisat in cateva secunde pe ecranul iPhone-ului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea