Stiinta & Tehnologie

#salonul de la geneva #motor #inventie #Corneliu Birtok-Baneasa

Inventator roman, premiat la Geneva pentru motorul ce consuma mai putin pe canicula

Inventatorul roman Corneliu Birtok-Baneasa a fost premiat la Salonului International de Inventii Geneva 2011 pentru un dispozitiv care permite cresterea puterii motorului dar si reducerea consumului de carburant in zilele de canicula.

Birtok- Baneasa a castigat medalia de bronz la salonul intenrational cu inventia denumita "deflector integrat pentru radiatiile termice provenite de la motoarele cu ardere interna".

Cu ajutorul dispozitivului, aerul cald care trece prin radiatorul unui autovehicul va evita intrarea in compartimentul motor. Galeria de admisie si filtrul de aer sunt astfel protejate impotriva supraincalzirii in zilele caniculare.

"Deflectorul este foarte bun pe timp de vara pentru ca mentine densitatea aerului crescuta, se evita supraincalzirea si pierderile de putere ale motorului. Fara deflector, galeria de admisie si filtrul ating 80 de grade, in timp ce folosirea dispozitivului scade temperatura la 25-30 de grade Celsius, intr-o zi caniculara. Utilizarea deflectorului duce la cresterea puterii motorului si reduce consumul de carburant", a declarat Corneliu Birtok-Baneasa, citat de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea