Stiinta & Tehnologie

# parole #securizare parole #parole sigure

Invata sa iti securizezi parolele!

Dupa ce specialistii in cercetarea securitatii pe internet au descoperit bresa in sistemul care protejeaza parolele, comunicatiile si informatiile bancare private, CNN.com a realizat un tutorial care prezinta trei pasi pentru a asigura cat mai bine parolele.

CNN explica faptul ca trebuie sa uiti cat mai curand de parolele simple, usor de retinut pentru ca ele sunt, de fapt, cele mai vulnerabile. Expertii in securitate informatica spun ca ar trebui sa folosesti o propozitie ca parola si nu doar un cuvant, propozitie pe care sa o transformi in parola folosind de fapt doar initialele fiecarui cuvant in parte.

Iar pentru a nu uita parola, salveaz-o undeva bine, insa nu o copia pur si simplu ci foloseste un indiciu. Poate chiar propozitia de la care a plecat totul.

Nu in ultimul rand, sfatul expertilor consultati de CNN este sa nu folosesti aceeasi parola pe toate dispozitivele si pentru toate conturile. Statisticile arata ca o treime dintre parolele de pe internet sunt usor de spart.

Sursa foto: tmpress.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea