Stiinta & Tehnologie

Intuit, telefon cu touchscreen dublu

Este adevarat ca de ceva vreme toti cei care aveau idei marete de realizat telefoane mobile au disparut brusc, lasand loc companiilor mari sa isi arate creatiile.

Totusi, mai exista unii care se gandesc la ideea de telefon ideal. Unul dintre ei este Eddie Goh care este inventatorul lui "Intuit", o noua idee de telefon mobil, a carui caracteristica principala ar fi doua ecrane... amble sensibile la atingere.

Eddie a facut Glofiish X800

Bineinteles ca terminalul ar fi un telefon dedicat multimedia. Daca ai impresia ca acest Eddie este un nimeni, gandeste-te de doua ori, pentru tot el a fost si designer-ul lui E-Ten Glofiish X800 Pocket PC , dispozitiv care s-a lansat in luna noiembrie a anului 2007.

Acum ca am dus in discutie cele doua ecrane, te poti intreba unde se vor afla. Destul de simplu, mai ales daca luam in calcul faptul ca telefonul va fi un slider. Primul ecran se va afla pe partea frontala, iar al doilea, aproximativ de aceeasi marime, se afla in interior si va fi descoperit la glisare.

Asa cum era de asteptet, specificatiile tehnice ale acestui telefon nu sunt conoscute, dar unele detalii exista. Eddie spune ca mai mult ca sigur, daca telefonul va deveni realitate, va avea o camera de 5 megapixeli cu autofocus, flash si capabilitati de inregistrare video.

Soft special de fotografii

Totodata, desginer-ul a mai mentionat despre o anume "aplicatie soft pentru fotografii", care va servi pentru o organizare mai usoara a imaginilor captate, dar si pentru o descarcare mai usoara pe blogurile proprii sau alte site-uri de genul.

Interfata lui Intuit vrea sa fie una "adaptabila" in functie de nevoia utilizatorului; de exemplu, ecranul din interior sa se "transforme" intr-o tastatura complata QWERTY virtuala cu reactie haptica .

Mai mult decat atat, Intuit va fi un produs ecologic pentru ca atat partea frontala, cat si cea dorsala vor avea panouri solare in miniatura care vor incarca bateria dispozitivului atunci cand este expus luminii. Probabil cu asemenea "innoiri", problema luminii directe pe ecran va fi si ea rezolvata.

Dar pentru moment, aceasta este o simpla idee, vom vedea daca in final va ajunge un telefon veritabil. Potential arel...

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea