Stiinta & Tehnologie

# reteaa socializare # protectia datelor # cont gacebook #facebook

Informatiile pe care nu trebuie sa le publici NICIODATA pe Facebook

 

Furt de identitate, hartuire, talharie sunt doar cateva dintre actiunile ce se pot rasfrange asupra voastra daca nu sunteti atenti cu informatile pe care le faceti publice. Un site de expertiza in securitatea si protectia datelor a facut o lista cu 5 lucruri pe care ar fi nine sa le tii secrete daca vrei sa ai liniste.

1, Data de naştere completă a utilizatorului şi cele ale membrilor familiei sale. Aceasta oferă piraţilor cibernetici una dintre cele 3-4 elemente personale de care aceştia au nevoie pentru a le fura identitatea. Ideal este să nu treceţi deloc ziua de naştere, dar, dacă ţineţi neapărat la acest detaliu, atunci evitaţi să menţionaţi anul. Prietenii voştri adevăraţi cunosc deja anul în cauză.

 

 

2. Starea civilă. Indiferent dacă aveţi o relaţie sau nu, ar fi mai bine să nu faceţi publică această informaţie. Hărţuitorii adoră să afle că sunteţi din nou celibatar. Dacă vă schimbaţi statusul în "celibatar" ("single"), ei primesc astfel undă verde pentru a-şi relua hărţuirea, aflând că sunteţi din nou disponibil. Acelaşi lucru le dezvăluie faptul că este foarte posibil să fiţi singur acasă.

 

 

3. Locul în care vă aflaţi în prezent. Uitati de check in daca nu vreti sa aveti neplaceri. Hoţii vor cunoaşte cu exactitate timpul de care vor avea nevoie pentru a vă jefui locuinţa. Ar fi bine să nu partajaţi deloc locul în care vă aflaţi. Puteţi să publicaţi ulterior fotografii făcute în vacanţă, după ce reveniţi acasă.

 

 

4. Cu cine sunteti acasă.  Este extrem de important ca părinţii să îşi înveţe copiii să nu publice niciodată pe Facebook informatii despre faptul ca sunt lasati singuri in anumite intervale de timp sau poaate sporadic.  În definitiv, nimeni nu ar începe să strige într-o cameră plină cu persoane necunoscute că în următoarele ore va fi singur acasă. Acest lucru nu ar trebui făcut nici pe Facebook.

 

 

5. Nu publicaţi fotografii ale copiilor voştri completate cu numele lor. Probabil 9 din 10 părinţi publică numele complet al bebeluşului, data şi ora exactă la care s-a născut acesta, în timp ce se află încă la maternitate. Părinţii publică fotografii cu copiii lor, le adaugă numele, alături de cele ale prietenilor, fraţilor şi altor rude. Acest tip de informaţii ar putea fi folosite de pedofili şi de "prădătorii sexuali" pentru a-i ademeni pe copii. Ei pot să se folosească de numele copilului şi de numele rudelor şi prietenilor acestuia pentru a-i face pe cei mici să aibă încredere şi să-i convingă că nu sunt persoane străine, ajutându-i să stabilească un raport cu copilul dumneavoastră.

Tu care dintre aceste informatii le-ai impartasit prin intermediul paginii personale de pe retelele de socializare?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea