Stiinta & Tehnologie

InfoJack Trojan, virusul chinezesc


Daca stam sa ne gandim bine, cand auzim asemenea vesti tindem sa renuntam la telefoane sofisticate, inteligente sau alte dispozitive care ruleaza cu un sistem de operare si sa ne rezumam la un simplu telefon.

Sau cel putin aceasta e parerea unora cand vine vorba de virusi pe telefon. InfoJack este cea mai recenta amenintare pentru telefoanele care ruleaza Windows Mobile.

Alerta virus!

Sistemul de raspandire a virusului este foarte simplu. Utilizatorii il instaleaza singuri, crezand ca este un program legal sau folosind carduri de memorie infectate. In prezent InfoJack Trojan a infectat doar China.

In clipa in care virusul s-a intalat, acesta dezactiveaza sistemul de securitate al Windows Mobile. Apoi incepe sa trimita informatii catre "stapanul" troianului despre codul telefonului, al sistemului de operare sau altele. Odata infectat, dispozitivul ramane vulnerabil altor lovituri, cum ar fi instalari de aplicatii pe telefon fara voia utilizatorului.

Dar, din pacate, InfoJack Trojan nu se opreste aici. Pagine de web care este incarcata de browser-ul sistemului de operare se schimba si ea radical. Apoi virusul are un sistem de protectie destul de bine pus la punct si se copieaza pe hard-ul telefonului, facand eliminarea lui foarte grea.

Google Maps si jocurile pe telefon

Oficialitatile din China care se ocupa de acest caz au pornit deja o ancheta pentru a gasi vinovatul si au declarat ca site-ul virusului este in prezent supravegheat si nefunctionabil. Firma McAfee a spus ca InfoJack s-a raspandit prin intermediul serviciului Google Maps si al jocurilor pentru telefon care se descarca de pe net.

Noi speram ca doar China e in carantina , iar noi europenii vom fi crutati, dar la cum functioneaza tehnologia, ar fi indicat sa fim atenti ce instalam pe telefoanele noastre.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea