ong>Incarcatorul universal pentru orice marca de telefon mobil ar putea deveni intr-adevar realitate, pentru ca GSM Association pare sa fi gasit solutia problemei dezbatute de comisatul UE Gunter Verheugen .

Intr-un interviu, si Qualcomm. In prezent, Apple si HTC nu s-au alaturat aliantei.

In viziunea GSM Association incarcatorul universal se va folosi de portul mini USB a telefoanelor mobile. Acest procedeu va reduce consumul de curent cu pana la 50% si va elimina pana la 51.000 de tone de duplicat. Se zvoneste ca incarcatorul universal va fi disponibil din anul 2012.

De ce se vrea aceasta solutie

Problema lui este destul de clara. El doreste ca fiecare telefon mobil sa vina la pachet cu un singur incarcator pentru a face economie si a imputina deseurile rezultate in urma fabricarii.

In tabara opusa, presedintele Asociatiei Europene de Informatie si Tehnologia Comunicatiei (EICTA), , a declarat pentru Deutsche Welle ca cererea lui Verheugen nu poate fi indeplinita pentru ca in acest moment, legal sau practic, este imposibil de realizat.

Tony Graziano a mai spus ca este constient de risipa pe care producatorii de telefoane mobile o fac si impactul pe care acest lucru o are asupra mediului, dar ca in prezent nu se poate face nimic. Diferenta de voltaj din Uniunea Europeana este prea mare, iar fabricarea unui nu are un viitor roz.
  •   2009-02-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.