Stiinta & Tehnologie

În lume sunt peste 2,14 miliarde de utilizatori ai telefoniei mobile

În cea mai MARE parte a Europei şi în regiunile dezvoltate din Asia, Africa, Insulele Caraibe, America Latină, Australia, Canada şi Statele Unite ale Americii, telefoanele mobile sunt folosite la scară largă, cei mai mulţi adulţi, adolescenţi şi chiar copii avand cate un telefon mobil. Astfel, în mai puţin de 20 de ani, telefoanele celulare, odată rare şi scumpe, au ajuns să fie vandute la preţuri foarte mici, ca parte a strategiei de promovare a abonamentelor.
În multe ţări, telefonia mobilă a reuşit să întreacă telefonia fixă la numărul de utilizatori . Taiwan este ţara cu cei mai mulţi utilizatori de telefonie mobilă, adică 111 utilizatori la 100 de locuitori. La Hong Kong, telefonia mobilă înregistrează cea mai mare rată de penetrare din lume, de 127,4% în iunie anul acesta.
Numărul total de utilizatori ai telefoniei mobile la nivel mondial a fost estimat, în 2005, la 2,14 miliarde de oameni. În 2006, în jur de 80% din populaţia lumii se află în ariile de acoperire ale diferitelor reţele de telefonie mobilă, dar se estimează că, în 2010, acoperirea va fi de 90%. În prezent, cea mai mare rată de creştere a numărului de utilizatori ai telefoniei mobile se înregistrează în India şi China. Cartela pre- paid este cea care a permis aici o creştere fără precedent a numărului de adepţi ai serviciului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea