Stiinta & Tehnologie

În lume sunt peste 2,14 miliarde de utilizatori ai telefoniei mobile

În
cea mai MARE parte a Europei şi în regiunile dezvoltate din Asia, Africa, Insulele Caraibe, America Latină, Australia, Canada şi Statele Unite ale Americii, telefoanele mobile sunt folosite la scară largă, cei mai mulţi adulţi, adolescenţi şi chiar copii avand cate un telefon mobil. Astfel, în mai puţin de 20 de ani, telefoanele celulare, odată rare şi scumpe, au ajuns să fie vandute la preţuri foarte mici, ca parte a strategiei de promovare a abonamentelor.
În multe ţări, telefonia mobilă a reuşit să întreacă telefonia fixă la numărul de utilizatori . Taiwan este ţara cu cei mai mulţi utilizatori de telefonie mobilă, adică 111 utilizatori la 100 de locuitori. La Hong Kong, telefonia mobilă înregistrează cea mai mare rată de penetrare din lume, de 127,4% în iunie anul acesta.
Numărul total de utilizatori ai telefoniei mobile la nivel mondial a fost estimat, în 2005, la 2,14 miliarde de oameni. În 2006, în jur de 80% din populaţia lumii se află în ariile de acoperire ale diferitelor reţele de telefonie mobilă, dar se estimează că, în 2010, acoperirea va fi de 90%. În prezent, cea mai mare rată de creştere a numărului de utilizatori ai telefoniei mobile se înregistrează în India şi China. Cartela pre- paid este cea care a permis aici o creştere fără precedent a numărului de adepţi ai serviciului.
  •   2006-10-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii