Stiinta & Tehnologie

#telefon Huawei P10 #Huawei P10 #smartphone #review

Huawei P10 review, impresii si recomandari

Huawei P10 este un smartphone anuntat de compania chineza in luna februarie a acestui an si lansat oficial o luna mai tarziu. Producatorul chinez s-a axat foarte mult in promovarea acestui device pe capitolele design si dotari foto, cautand sa arate ca noul sa flagship este cea mai serioasa optiune ca raport calitate-pret in acest debut de an 2017.

Handsetul a fost prezentat in cadrul Mobile World Congress 2017 de la Barcelona, unde a atras aproape instantaneu atentia prin speficifactiile sale si design-ul spectaculos. Modelul confirma reputatia companiei chineze in ceea ce priveste partea estetica a terminalelor sale de varf si pare sa fie unul dintre item-urile de top, echilibrate ca pret, prin comparatie cu modele ca Samsung Galaxy S8 sau LG G6. Cu toate acestea, pretul acestui device nu reprezinta o borna edificatorie menita sa-i stabileasca totodata suprematia in duelul de la distanta cu rivalii produsi de celelalte mari companii de pe piata. Contributia esentiala a dotarilor sale foto inseamna enorm pentru Huawei P10, dar, intr-un final, acesta este singurul detaliu cu adevarat favorabil al acestui dispozitiv in comparatia de la distanta cu terminale puternice de pe piata precum iPhone 7 Plus, Google Pixel, OnePlus 3T si nou-lansatul Samsung Galaxy S8.

Huawei P10 review

Stim deja ca flagshipul de anul trecut al companiei Huawei, modelul Huawei P9, a primit foarte multe aprecieri, astfel ca ne asteptam ca noul model de top al chinezilor sa fie un follow-up de calitate. Privit de la distanta Huawei P10 este un handset extrem de atragator, iar daca vei rasfoi lista specificatiilor sale, cu siguranta aceasta teorie poate fi foarte usor probata. Este insa modelul P10 un update serios pentru versiunea de anul trecut? Ar trebui sa cumparam Huawei P10 in detrimentul unui Samsung Galaxy S8? Este oare handsetul pregatit de Huawei o optiune mai buna decat alte terminale de top de pe piata asiatica? Vom incerca sa stabilim impreuna acest lucru.

Design

Capitolul design a fost unul dintre punctele tari ale promovarii pre-lansare ale acestui smartphone de top. Huawei P10 este un device slim, chiar super slim, daca ne raportam la faptul ca grosimea sa abia atinge 7 milimetri. In acelasi timp, Huawei P10 este un terminal usor, pentru ca modelul are o greutate de doar 145 de grame. Acest amanunt il face un telefon usor de manevrat si accesibil atat femeilor, cat si barbatilor. Din punctul meu de vedere insa, versiunea din 2017 seamana totusi putin prea mult cu versiunea din 2016. Sigur insa, acest detaliu nu-l face mai putin aspectuos, pentru ca trebuie sa recunoastem, Huawei P10 este un smartphone atragator din foarte multe puncte de vedere. Daca suntem putin rautaciosi, putem adauga si faptul ca aduce putin spre versiunile de iPhone 6 si iPhone 7 ale celor de la Apple, insa probabil nu e bine sa insistam pe acest capitol, tinand cont ca piata pare in continuare impresionanta de designul aparte al terminalelor produse la Cupertino.

Ceea ce conteaza cu adevarat este ca viitorul proprietar de Huawei P10 se va bucura de un terminal cu finisaje premium, foarte usor, extrem de bine construit cu materiale ultra-premium si totodata solid. Asta desigur nu inseamna ca nu trebuie sa renuntati la achizitia unei huse Huawei P10, mai ales daca stiti ca avantajele oferite de aceste accesorii intrec superficialitatea in manevrare a unor astfel de device-uri stylish. Personal daca te consideri o persoana mai neindemanatica ar fii bine ca intotdeauna sa-ti iei masurile necesare de precautie. Cu atat mai mult cand vine vorba de o investitie intr-un smartphone de top, cu un pret echilibrat, dar nu neaparat mic. In plus, exista foarte multe huse Huawei P10 pe piata care asigura o nota de personalitate aparte acestor gadget-uri si va pot scoate din banalul cotidian in care va scufundati alaturi de al dumneavoastra gadget.

Hardware

Procesorul care motorizeaza terminalul Huawei P10 este o creatie interna a celor de la Huawei. Stim deja de la versiunea de anul trecut ca modelele de procesoare Kirin fabcricate de TSMC sunt de o calitate excelenta. Pe versiunea din 2017, Huawei a implementat un chipset Kirin 960 care are la bord 4 nuclee ARM Cortex-A73 de 2.4 Ghz si alte 4 nuclee ARM Cortex A-53 de 1.8 Ghz. Spatiul de stocare alocat terminalului este de 64GB, iar acceleratorul grafic este un Mali-G71 MP8 la 900 MHz. Capacitatea de stocare nativa a terminalului se poate extinde prin intermediul slotului pentru cardurile microSD (pana la 256GB), in timp ce memoria RAM atinge 4GB. Practic, pe Huawei P10 putem rula orice tip de joc, indiferent de solicitarile acestuia, in timp ce browsingul sau orice alta aplicatie din Google Play nu va ridica nici cea mai mica problema la utilizare. La capitolul hardware, Huawei P10 sta mai bine decat ma asteptam, iar specificatiile sale trebuie tratate daca nu cu entuziasm, macar cu o bucurie retinuta.

Sistem de operare

Huawei P10 ruleaza din fabrica cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0 Nougat. In sprijinul acestui sistem, avem la dispozitie interfata EMUI 5.1 (Emotion UI 5.1), care mi se pare user friendly si foarte bine organizata. Nu trebuie sa aveti niciun pic de emotie in privinta eventualului lag, pentru ca orice comanda pe care o veti da Huawei P10 va fi prompt preluata.

Dotarile foto si video

Cel mai important atu al Huawei P10 si punctul de referinta in promovarea acestui device de top al Huawei. Modelul foloseste o camera foto principala duala cu doi senzori de imagine structurati astfel:

  • senzor monocrom cu rezolutie de 20 de megapixeli
  • senzor color de 12 megapixeli plus stabilizare optica si deschidere f/2.2

Se poate observa un progres fata de versiunea anterioara, Huawei P9, in timp ce pe partea video vom avea posibilitatea filmarilor in rezolutie 2160p cu 30 de cadre pe secunda. Imaginile sunt clare, exceptionale pe timp de zi, dar si pe timp de noapte. Nu trebuie evitat subiectul camera foto selfie, acolo unde Huawei P10 propune o camera frontala cu rezolutie de 8 megapixeli cu deschidere f/1.9 cu excelente "prestatii" pe partea de autoportret. Ambele camere foto folosesc tehnologia Leica, asa cum suntem obisnuiti in cazul modelelor Huawei.

Baterie

Huawei P10 pune la dispozitia utilizatorilor o baterie de 3200 mAh. Se putea mai bine, dar trebuie sa recunoastem, ca se putea si mult mai rau, astfel ca eu personal cred ca producatorul chinez "a gandit" bine si acest capitol. Daca reglam nivelul de luminozitate al telefonului, bateria sustine fara probleme o zi de utilizare in ritm hardcore. Exista incarcare rapida, astfel ca Huawei P10 are nevoie de aproximativ o ora pentru a atinge un procent de 70%, uneori chiar si de mai putin timp.

Huawei P10 verdict

Fara indoiala, Huawei P10 este o versiune mai buna a producatorului chinez decat terminalul lansat anul trecut. Telefonul functioneaza impecabil din foarte multe puncte de vedere insa ar fi greu sa optam pentru flagshipul Huawei in detrimentul unui iPhone 7 care este cu doar cateva sute de lei mai scump. Inclusiv OnePlus 3T este o versiune mai atractiva decat acest model insa putem adauga ca daca P10 ar avea pretul de achizitie ceva mai mic s-ar transforma fara probleme intr-un flagship killer. Modelul are asadar un hardware excelent, dotari foto de foarte buna calitate indiferent de momentul zilei, design atragator, sunet calitativ, cel mai nou sistem de operare al Google si un display suficient. Lipseste certificarea IP si cred ca ar fi fost loc de mai bine la capitolul display (o rezolutie superioara eventual) si acumulator. Pretul de achizitie pe piata din Romania depaseste in cele mai multe cazuri 2500 de lei pentru versiunea clasica de 64GB.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea