Stiinta & Tehnologie

#sistem solar #statia solara #honda

Honda pune in functiune o noua statie solara de productie a hidrogenului

Centrul din Los Angeles al Honda R&D America a pus in functiune un prototip de statie solara ce produce hidrogen , destinata utilizarii domestice, capabila sa reincarce celulele vehiculelor electrice cu pile de combustibil peste noapte.

Prototipul de statie solara Honda producatoare de hidrogen este un ansamblu integrat de dimensiuni reduse pentru a se putea incadra in garajul utilizatorului, si poate produce suficient hidrogen (0.5kg) in 8 ore pentru a putea umple celulele vehiculului electric cu pile de combustibil.

Compatibil cu o "Retea electrica Inteligenta", statia solara Honda producatoare de hidrogen permite consumatorilor sa realimenteze vehiculul peste noapte fara a fi nevoie sa stocheze hidrogen, proces ce ar diminua emisiile de CO2 prin utilizarea energiei electrice mai putin costisitoare in afara orelor de varf. In cursul zilei, la orele de varf, Statia Solara pe baza de hidrogen poate furniza curent electric in retea, oferind un beneficiu financiar utilizatorului.

Proiectat pentru a alimenta lent un vehicul cu pile de combustibil intr-un interval de 8 ore, peste noapte, sistemul solar furnizeaza hidrogen suficient pentru distanta zilnica parcursa cu masina, proces ce indeplineste cerintele majoritatii soferilor.

Honda a pus in functiune primul sistem solar pe baza de hidrogen in 2001 la centrul din Los Angeles al Honda R&D Americas.

Cititi mai multe pe Auto.ro     

  •   2010-01-30
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.