Stiinta & Tehnologie

#asimo #green challenge #honda

Honda Green Challenge

Campania ce demonstreaza "prietenia" dintre Honda si mediul inconjurator, Honda GreenChallenge, o campanie interactiva, lansata de Honda Trading Romania si-a desemnat vineri 13 mai, cei 18 finalisti.

Finalistii au fost asistati de ASIMO , robotul humanoid Honda cel mai avansat din lume. Multe dintre sistemele prezente pe ASIMO, si care unele exista deja pe automobilele Honda, vor putea fi translatate intr-o forma mult mai perfectionata pe viitoarele automobilele Honda. Noile automobile Honda vor putea face diferenta dintre obiectele statice si cele aflate in miscare si vor adopta masuri de siguranta in timp optim, cu efecte benefice atat pentru oameni, cat si pentru mediu.

Competitia Honda Green Challenge s-a bucurat de un real succes, la numai cateva zile de la inceputul primei etape; pe site-ul oficial al competitiei www.greenchallenge.ro s-au inregistrat 8 791 de concurenti dintr-un total de 59.779 de vizitatori, dintre care 28.359 sunt vizitatori unici. Cei ajunsi in semifinale au concurat local, in conditii de trafic real, la dealerul Honda din orasul lor, pentru cel mai bun rezultat . Astfel, printre cele mai bune performante, se poate aminti un consum surprinzator de numai 3.0 litri /100 km la bordul unei Honda Accord Executive Diesel 2.2 M/T.

Robotelul ASIMO, cel mai performant robot care poate interactiona natural cu omul, a cucerit publicul prezent la conferinta de presa premergatoare finalei, facand in acelasi timp deliciul tuturor celor prezenti: ASIMO a sustinut o demonstratie live, a interpretat gesturi si a efectuat miscari umane, chiar a reusit sa urce si sa coboare treptele unei scari.

Cu o inaltime de numai 1,3 metri si miscari gratioase, ASIMO imita perfect miscarile unui om si poate alerga cu o viteza de 6 km/h; nu numai ca robotelul poate evita singur obstacolele, in acelasi timp este capabil sa isi creeze o alta ruta catre destinatia prestabilita. ASIMO va ramane alaturi de competitorii GreenChallenge pe tot parcursul acestui weekend si va sustine o serie de spectacole dedicate tuturor iubitorilor marcii Honda.

Povestea lui ASIMO a pornit odata cu viziunea pe care au avut-o specialistii de la Honda Research Institute Japan, de a crea cel mai performant robot ce poate interactiona cu fiinta umana. ASIMO reprezinta incununarea zecilor de ani de munca de cercetare in tehnologia Brain Machine Interface (BMI), fiind, alaturi de cea mai noua propulsie pe baza de pile de combustie cu hidrogen, varful de lance al tehnologiei Honda de ultima generatie, ce a pornit sa cucereasca lumea .

Un eveniment concentrat asupra stilului eco de a conduce, GreenChallenge continua sa contribuie la dezvoltarea comunitatii soferilor eco din Romania.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea