Stiinta & Tehnologie

#honda #civic #type-r

Honda Civic Type R iese de la vanzare

Honda a anuntat astazi ca, incepand din 2011, R nu va mai fi vanduta intr-o serie de tari europene.

Modelul Honda Civic Type R, in 3 usi cu o putere de  200 CP, la o turatie de 8000 rpm, si-a facut debutul sub forma de concept la Salonul auto de la Geneva, in 2006. Combinatia de muchii ascutite si stilul agresiv a fost neasteptat, predecesorul sau avand un stil mult mai conservator.

Versiunea de productie a lui Honda Civic Type R a fost prezentata tot in 2006, la Salonul Auto de la Paris , cu un aspect care a fost aproape identic cu cel al conceptului prezentat mai devreme in acel an.

Decizia de a opri vanzarile in majoritatea tarilor din Europa a fost luata deoarece Honda Civic Type R nu indeplineste, in prezent, reglementarile Euro 5. Introducerea Euro 5 inseamna ca modelul Honda Civic Type R mai poate fi comercializat numai pana la sfarsitul lui Ianuarie 2011 pe pietele unde aceste reguli se aplica.

Honda Civic Type R, asamblat exclusiv in Marea Britanie, va continua sa fie vandut pe pietele in care reglementarile permit acest lucru, si va ramane in productie la uzina din Swindon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea