Stiinta & Tehnologie

Hackerii sunt cu ochii pe iPhone

Nu d
oar iubitorii de tehnologie sunt atrasi de iPhone. Si hackerii doresc sa se joace cu noua jucarie de la Apple Inc. La cateva ore dupa ce a fost dezvaluit iPhone, acesta a fost un subiect fierbinte in lista de discutii Dailydave, un foarte citit forum despre securitate. Cele mai multe discutii s-au concentrat asupra procesorului utilizat de Apple in noul sau dispozitiv si despre ce fel de limbaj de asamblare "shellcode" ar putea functiona cu acest cip. Intr-un interviu prin e-mail hackerii implicati in proiectul "Month of Apple Bugs", care dezvaluie in fiecare zi a lunii ianuarie noi vulnerabilitati de securitate din produsele Apple, au declarat ca ar fi foarte incantati "sa se joace si cu iPhone".

"Daca va rula intr-adevar cu OS X, cu siguranta va avea anumite probleme de securitate , precum potentiale utilizari gresite a facilitatilor de conexiune wireless si desfasurarea de malware la scara larga", a scris un hacker intr-un e-mail. Potrivit acestuia, deoarece device-ul include o gama de functii computing avansate, precum protocolul Bonjour service- discovery al Apple, ar putea oferi mai multe cai de atac. "Posibilitatea unui virus pentru smartphone este ceva de temut". "Imaginati-va Bonjour si toata harababura de functii pe care le are OS X, concentrate intr-un dispozitiv portabil care se bazeaza pe conectivitatea wireless", a scris acesta.

Deoarece iPhone va fi un dispozitiv nou si relativ netestat, dar care ruleaza un sistem de operare familiar, vor exista o multitudine de locuri in care hackerii sa caute bug-uri de securitate. Dar mai exista inca un factor care va determina cat de des va fi hacuit iPhone: popularitatea sa. Daca nimeni nu va cumpara dispozitivul de 499$, hackerii isi vor pierde interesul pentru el.

Hackerii ar putea avea doua platforme pe care sa le exploateze, cand vine vorba de OS X, computerele Apple si iPhone - ceea ce inseamna o crestere a numarului de vulnerabilitati identificate in workstation-ul OS. Se pare ca Apple este constienta de problema.
  •   2007-01-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii