Stiinta & Tehnologie

Greva Dacia - pierderi de 150 de milioane

Liderii Sindicatului Automobile Dacia au inceput, vineri, consultarile cu salariatii aflati in greva, dupa ce reprezentantii administratiei s-au intalnit, joi noapte, cu sindicalistii si, dupa cateva ore de discutii, le-au facut o noua oferta salariala. Propunerea are sanse mari sa fie acceptata de grevisti .

Noua oferta de majorare salariala propusa de patronat prevede acordarea a 300 de lei incepind cu 1 ianuarie si 60 de lei de la 1 septembrie, plus acordarea unei prime de rezultat pentru 2007 in suma medie de 1.000 de lei. Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat ca s-a ajuns la "un acord verbal", dar a precizat ca o decizie finala va fi luata dupa ce vor fi consultati toti grevistii."Intr-adevar, s-a ajuns la un acord verbal. Liderii de organizatii se consulta cu salariatii. Precizez ca nu este un acord scris . Este oricum o oferta mult mai buna fata de 130 de lei, cu cat am intrat in greva", a afirmat Iordache.

Potrivit presei franceze, greva generala de la Dacia Pitesti a determinat scaderea productiei modelului Logan cu 15.000 de unitati fata de grafic, ceea ce ar putea duce la neatingerea cifrei de 320.000 de modele Logan si Sandero produse in cursul acestui an si la ratarea tintei grupului Renault. Potrivit site-ul specializat autoplus.fr, pierderile uzinei ar depasi deja 150 de milioane de euro, deoarece, in conditiile grevei, numai cateva zeci de vehicule sunt asamblate in fiecare zi, fata de 1.300 de masini in mod obisnuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea