Stiinta & Tehnologie

#google nexus one #wi-fi 801.11n #android 2.2

Google Nexus One: update la Wi-Fi 801.11n si Android 2.2

Cei de la Google au de gand sa faca un update conectivitatii Wi-Fi a telefonului Nexus One , dar pe langa acest lucru, modelul ar putea sa aiba parte si de o reinoire a sistemului de operare.

Chiar daca alte telefoane de pe piata abia isi incep "periplul" cu noua versiunea Android 2.1, terminalul google nexus one ar putea sa rulze in curand Android 2.2.

Chip deja integrat

Telefonul mobil Google Nexus One are deja integrat deja chip-ul Wi-Fi cu suport 801.11n, dar aceasta nu este inca activat. Spre deosebire de versiunea actuala de Wi-Fi, protocolul 801.11n permite un transfer de date mult mai mare, adica de pana la 600 Mbps, fata de 54 Mbps de cat este capabil in prezent. Google Nexus One este dotat cu un ecran AMOLED de 3,7 inch cu rezolutie generoasa de 480 x 800 pixeli, iar terminalul are o singura "tasta" fizica. Pe D-pad, in loc de un buton s-a folosit un trackball. Google Nexus One este echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon QSD8250 de 1 GHz si in prezent, ruleaza sistemul de operare Android 2.1.

Totusi, Wi-Fi 801.11n nu va fi activat pana cand terminalul Nexus One nu va avea si un update al sistemului de operare, adica Android 2.2. Acesta din urma ar putea sa aiba loc in urmatoarele luni.

Alte detalii Nexus One

Terminalul este echipat cu o camera foto de 5 MP cu flash si autofocus, tehnologia de detectare a fetei si functia geo-tagging. Lui Google Nexus One nu ii lipsesc nici receptorul GPS, busola digitala, serviciul Google Maps, integrarea serviciilor Google Search, Gmail, YouTube, Google Talk sau Picasa si are player muzical si video.

Conectivitatea telefonului mobil este ridicata, Nexus One fiind dotat cu standarde GPRS, EDGE, Bluetooth si USB 3G cu HSDPA si HSUPA si Wi-Fi. Telefonul mobil de la Google poate fi cumparata si pe piata autohtona la pretul de aproape 600 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea