Stiinta & Tehnologie

#google #programare # femei programatoare # targul de stiinta google

Google vrea mai multi programatori. Femei!

Doar 18% din diplomele in stiinta calculatoarelor sunt castigate de femei, iar Google vrea sa schimbe asta. "Made With Code" (Realizat cu Programare) este o noua initiativa Google ce isi propune sa motiveze viitoarele femei programatoare. 

Peste 150 de liceence au participat la evenimentul lansat in aceasta saptamana, pentru care Google este pregatit sa investeasca nu mai putin de 50 de milioane de dolari. Scopul programului este de a face limbajul de programare mai atragator pentru reprezentantele sexului frumos. 

La evenimentul de lansare al programului, sprijinit printre altii si de Hillary Clinton, a fost invitata si Danielle Feinberg, Directoarea de Fotografie de la Pixar. Feinberg, care a lucrat la filme precum "Brave", "Finding Nemo" si Monsters, Inc., le-a vorbit tinerelor despre experienta sa anterioara cu programarea si despre cum i-a format cariera. Aceasta a mentionat ca este important sa le fie aratat fetelor faptul ca programarea poate fi distractiva.

Vicepresedintele Google X, Megan Smith a vorbit despre experinta sa cu programarea din liceu - care a fost foarte plictisitoare - si despre cum este foarte diferita fata de cea carea se foloseste cu adevarat.

Una dintre participante a fost Brittany Wenger, in varsta de 19 ani, care a castigat Targul de Stiinta Google din 2012. Tanara a realizat o aplicatie care diagnosticheaza cu acuratete cancerul de san si este non-invaziva. "Am fost singura fata in liceu care facea informatica. [...] Profesoara mea era o femeie si a fost minunat sa am un exemplu ca ea... Imi doresc ca toata lumea sa aiba parte de o experienta ca asta."

"Made With Code"  nu este un eveniment singular. Google faciliteaza si prin alte evenimente si programe legatura intre femei din aceeasi zona care se pot intalni pentru a discuta despre programare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea